Museum Crash heeft een interessante lezing in petto.

Op dinsdag 14 mei 1940 om 13.27 uur vielen de eerste bommen op Rotterdam.
Wat ging daaraan vooraf? Hoe komt het dat het Duitse opperbevel op het Noordereiland in Rotterdam zelf min of meer verrast werd door het bombardement? Wat was de rol van het Nederlandse militaire gezag eigenlijk? Het is een verhaal over ongeloof, twijfel en moed, maar ook over miscommunicatie en bijzondere feiten. Zo werd door de Duitsers zelf een groot tweede bombardement op Rotterdam (diezelfde middag) ternauwernood voorkomen.

De lezing geeft inzicht in de vijf oorlogsdagen in de regio’s Rotterdam en Den Haag, het bijna onvermijdelijke bombardement op 14 mei en de gevolgen daarvan, en bevat foto- en filmmateriaal waarin de verschrikkingen zijn vastgelegd.

Peter de Raaf belicht deze inktzwarte dagen uit de Nederlandse geschiedenis om 13:00 uur.

Openingstijden

Deze lezing is uitstekend te combineren met een uitgebreid bezoek aan het

CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout.

Het museum is geopend op zaterdag en iedere 2e zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur. De toegang voor het museum inclusief de lezing bedraagt € 7,50 voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder en € 4,00 voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Toegang reserveren

Als u reserveert bent u zeker van toegang. Reserveren kan via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.