Bij ALA hoor je hoe het zit, over een first flight bijvoorbeeld...

Met veel plezier kondigen we als bestuur van ALA de lezing aan van Ronald Dijkstra, gepensioneerd gezagvoerder B777 en luchtvaarthistoricus, over de eerste KLM-vlucht naar New York met de PH-TAR op 21 mei 1946. In het afgelopen voorjaar was hier al aandacht voor: de 75ste verjaardag van deze first flight vierden we immers in mei 2021.

Ronald kennende heeft hij vast nog interessante ‘weetjes’ die het de moeite waard maken te luisteren of te kijken op zaterdag 11 december 2021 om 14.00 uur. Een warm welkom voor leden van ALA en KNVvL en andere luchtvaartenthousiasten.

De presentatie en de opname hiervan vindt plaats in de grote zaal (cumulonimbus) van het KNVvL-verenigingsbureau in Woerden. De zaal is open voor een beperkt publiek.

Bent u er bij?

ALA-leden kunnen de lezing gratis bijwonen in Woerden, voor niet-leden rekenen we een bijdrage van € 5. Online meekijken is voor iedereen gratis. Aanmelden kan tot 8 december.

...of over 'Het mooie van de Luchtvaart'

Met groot genoegen kan het ALA-bestuur melden dat Benno Baksteen, wel bekend in luchtvaartkringen en daarbuiten als vlieger-journalist-onderzoeker luchtvaartzaken, bereid is gevonden om voor een breed publiek van enthousiaste luchtvaartliefhebbers een lezing te houden over “Het mooie van Luchtvaart”. De naam verwijst naar de naam van zijn website: https://notthebigbadwolf.com. Daar kunt u zich alvast inlezen.

Dat luchtvaart mooi is weten wij natuurlijk allang. Maar in de klimaatdiscussie wordt luchtvaart niet altijd mooi voorgesteld. In zijn presentatie zal Benno ons verhalen op waar het goed en fout gaat in de relatie luchtvaart-klimaat en vooral ‘dat het zo erg niet is’. Zijn info is goed om te onthouden en te gebruiken in gesprekken die je soms aan de borreltafel of elders voert.

Benno spreekt graag voor publiek vanwege de interactie. Geen Webinar dus. We verwachten veel interesse en wijken dus uit naar het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep op zaterdag 23 april 2022. Wees welkom leden van ALA en KNVvL en bij voldoende plaats ook voor andere luchtvaartenthousiasten en -geïnteresseerden.

Bent u er bij?

De kosten voor ALA-leden bedragen € 17,50 en voor niet-leden € 20. Dit is inclusief toegang tot het museum en koffie:

Aanmelden kan tot 15 april.