Bezoek verslag zaterdag 7 oktober 2023

Op zaterdag 7 oktober 2023 heeft een groep met 7 enthousiasten van de ALA PS Aero in het Limburgse Baarlo bezocht.

We werden wederom hartelijk welkom geheten met een kopje koffie en een gebakje. Daarna konden we plaatsnemen in een cabine van een Airbus, waar een film getoond werd. Voor de ervaren gasten was deze bekend, maar er zaten nu fragmenten in van recente films waarin de vliegtuigen van PS Aero gebruikt werden. Daarna ging de groep naar de verschillende ruimtes waar wat stond. Er werd daarbij weer uitleg gegeven over de vliegtuigen. Er waren ook weer een aantal 'nieuwe' kisten.

De eerste was een ATR-42-310 F-WTBV (c/n 291). Deze was in gebruik als safety trainer en er was al aardig in de romp geknipt.

Een andere ATR is de "G-ISEL", dit is een nep registratie; het was de G-ISLI. De G-ISLI is een ATR72-212A (500) met c/n 529 De machine is afkomstig van Blue Islands en geschilderd in de kleuren van FlyBe. Piet vond deze kist te mooi om te verknippen, vandaar dat deze nu op het achter terrein staat.

Verder was er een nieuwe heli bijgekomen. Het is een grijze met het kenmerk 95+05 (c/n B4005) Deze heli is afkomstig van Peenemünde en was de voormalige DDR 625. Het zag er volgens Piet niet uit. Daarom hebben ze hem overgespoten in het grijs en het kenmerk 95+05 gegeven.

Het bezoek was weer uiterst geslaagd met hartelijk dank aan Piet en Helmi Smedts.

(tekst en foto's Loet Kuipers)