Altijd al willen weten hoe je dat nou doet: grote afstanden afleggen in ons kleine kikkerland? Kom dan naar de lezing van Joost en Edwin op een nader te bepalen moment. De eerste sessie van 10 feb is vol, er wordt een tweede gepland.

Joost en Edwin zijn twee ervaren overland vliegers die al menige afstandsvlucht op hun naam hebben staan. Vluchten van meer dan 100 km zijn daarbij geen uitzondering.

Tijdens deze avond nemen ze je mee in:

- Vluchtplanning
- Materiaal
- Lezen ICAO kaart, hoe doe je dat?
- Meteo, incl. diverse sites
- Instrumenten, hoe ga je daar mee om?
- Hoe vlieg je ver?
- Vliegen met zijn tweeën
- Gebruik XContest
- Thermiek in Nederland

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat er een discussie ontstaat met iedereen. Dus neem je vragen mee zodat we met elkaar hiervan kunnen leren!

Het is handig om je eigen vario mee te nemen om ter plekke te kunnen bekijken hoe de settings in jouw vario geregeld moeten worden. Na de lezing weet je beter wat er allemaal bij komt kijken om een afstand in Nederland te kunnen vliegen en hoe speciaal het is om overland te gaan over je eigen woonomgeving. De lezing is eind vorig jaar al gehouden in het oosten van Nederland en is daar met veel enthousiasme ontvangen.

Aanmelden: bij Marga van Woensel, wedstrijdcommissaris KNVvL afdeling schermvliegen wc.schermvliegen@knvvl.nl, 06-39586380. De capaciteit van de zaal is 70 man, dus wees er snel bij!
Entree en koffie/thee gratis voor leden. Niet-leden betalen €10, te betalen aan de zaal. Bij te veel inschrijvingen gaan leden voor.

De lezing van 10 februari is op onderstaand adres. Deze is vol. Er wordt een tweede sessie gepland.
Waar: zalencentrum Amershof Snouckaertlaan 11, 3811 MA Amersfoort, Tel: 033-461 35 24. De Amershof ligt dicht bij het centraal station van Amersfoort. Zo kom je er: route.

De lezing begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.