Er zijn diverse Nederlandse paraclubs, centra en verenigingen bij de KNVvL afdeling parachutespringen aangesloten. Deze centra houden zich strikt aan de veiligheidseisen die de KNVvL en de afdeling parachutespringen hanteren en die zijn vastgelegd in het afdelingsreglement, het Basis Veiligheidsreglement (BVR), het Veiligheid Management Systeem (VMS) en het General Aviation (KNVvL) protocol Alcohol-, Drugs-, en Medicijngebruik (protocol ADM). De afdeling geeft jaarcijfers op aan de IPC.

Wil je meer weten over veiligheid, kijk dan even bij de pagina's van de Springtechnische Commissie van de KNVvL. Daar kun je onder andere de veiligheidsbulletins en technische bulletins met betrekking tot springmateriaal vinden.

Veiligheidsinformatie

Op deze pagina is actuele en relevante veiligheidsinformatie in te zien. Deze pagina zal op reguliere basis worden geupdated. Dit kan informatie zijn over veiligheidsmeetings, verslagen (denk hierbij b.v. aan Parachute Industries Association, PIA) en nieuwsbrieven. De nieuwsbrieven zullen regelmatig worden verspreid.

Bestand Type Grootte
Nieuwsbrief Veiligheid 2019 2 pdf 1,372 MB
Nieuwsbrief Veiligheid 2019 1 pdf 1,171 MB