Grote Nederlandse delegatie

Dinsdag 5 april is de Worldcup / EK Indoor Skydiving van start gegaan in de windtunnel van Airspace in Charleroi (België). Nederland neemt dit jaardeel met een grote delegatie: twee teams formatiespringen FS4 open, een team FS4 vrouw, een team vertical formatiespringen, een team dynamic 4-way, twee teams dynamic 2-way en twee competitors freestyle. De hele delegatie wordt begeleid door teammanager Bert Ham. Daarnaast heeft de internationale jury een Nederlands tintje, Mike Pennock - voorzitter van de sportcommissie parachutespringen KNVvL - is jurylid.

Verschillende disciplines

Bij indoor skydiving wordt in een verticale windtunnel gevlogen in diverse disciplines, met teams van 4 personen, 2 personen, en solo. Deze Worldcup kent een record aan deelnemers, de twee voorgaande jaren kon dit niet doorgaan vanwege corona en de wedstrijd is centraal in Europa. Wij organiseren voor indoor skydiving onze eigen Nationale Kampioenschappen, bij ISR in Roosendaal en City Skydive in Utrecht. De Nederlandse teams trainen daar regelmatig en geven ook instructie. Deze video laat zien wat er onder andere mogelijk is: https://www.redbull.com/sg-en/kyra-poh-maja-kuczynska-largest-tunnel-world-clymb

De resultaten zijn in te zien op http://results.worldskydiving.org/FrontEnd/CompetitionCollection/1039. De KNVvL wenst alle Nederlandse deelnemers uiteraard veel succes en goede resultaten toe.