De afdeling para heeft onlangs een aantal webinars verzorgd voor haar wedstrijdspringers.

Webinar 1 - Trainingsplanning Artistic Events en Formatiespringen
Twee ervaren coaches / wedstrijdspringers vertelden over hoe je het beste je training kan plannen, en sprongen kan verdelen. Dit alles werd begeleid door de sportcommissie. Deelnemers konden tijdens de sessie vragen stellen. Er was een sessie voor Artistic Events, met coach Will Penny (Frankrijk) en een voor Formatiespringen met coach Gary Smith (Zuid Afrika).

Ook online bleek dit allemaal goed te gaan en de deelnemers waardeerden het initiatief. Het voordeel van een webinar is dat het makkelijk doordeweeks kan zonder reistijd waardoor de drempel tot deelname laag is. De webinars werden zelfs bijgewoond door enkele internationale scheidsrechters. De sportcommissie zal dit traject verder uitbreiden met andere onderwerpen en coaches.

Bekijk de sessies van Will en Gary via deze links:
Gary https://vimeo.com/451851821
Will https://vimeo.com/451859200

Webinar 2 - Het mentale aspect
Marieke Bender hield een sessie over het mentale aspect van wedstrijdspringen. Marieke heeft de Nederlandse afvaardiging parachutespringen naar de Mondial 2012 in Dubai begeleid dus ervaring met onze sport heeft zij al. Helaas is er geen link beschikbaar om dit webinar terug te kijken.