Eerste parachutisten club van Nederland

Zaterdag 5 augustus vierde Skydive ENPC een bijzonder jubileum: het 75-jarig bestaan van de club. ENPC staat voor Eerste Nederlandse Parachutisten Club en is nu gevestigd op Breda International Airport (Seppe). En ja, Eerste = eerste! ENPC was de eerste parachutisten club in Nederland.

Feestelijk springweekend

Er was een lang springweekend gepland met diverse activiteiten en festiviteiten. De weersverwachting vooraf was dramatisch, maar op de vrijdag en zaterdag is er nog gesprongen. De zondag was helaas echt te slecht. Ondanks dat was het natuurlijk een heugelijke gebeurtenis waarbij verschillende oudgedienden in de springwereld aanwezig waren. ENPC-voorzitter Laurens Degenaar nam de taart in ontvangst van het afdelingsbestuur.

Parachutes uit WOII

75 jaar is natuurlijk heel lang en om in 1948 met parachutespringen te starten was nogal wat. De vliegtuigen waren toen modellen uit de Tweede Wereldoorlog en de parachutes stamden natuurlijk ook uit die tijd. Al met al een heel bijzonder feit waar heel springend Nederland in de breedste zin van het woord nu nog de vruchten van plukt. ENPC, gefeliciteerd!