De Nederlandse Kampioenschappen Parachutespringen zijn te Skydive Teuge onder zeer goede weersomstandigheden in twee dagen versprongen.

Het paracentrum had twee Cessna 208B Supervans ter beschikking gesteld. Het was een open NK zodat er een Fransman (bij het onderdeel wingsuit) en ook een Belg deelnamen.

Er zijn weer goede prestaties neergezet met een aantal verbeteringen van Nederlandse records. In ronde 3 verbeterde Thomas de Raat zijn eigen Nederlandse record speed met 489,16 kilometer per uur. Voor het eerst was er ook deelname in Vertical Formation Skydiving (ofwel VFS). Het team, “Disgruntled Seagulls” wist daar in ronde 7 maar liefst 18 punten in de Nederlandse record boeken neer te zetten.

Het FS4 team “Out of the Blue” won de Nederlanse Kampioenschappen in hun discipline, wat ze natuurlijk verplicht zijn aan hun status van nationaal team topsport. Bij CF2 won het team “TexelCrew”, en bij Wingsuit Performance Open was Fons van den Boom de beste Nederlander. Aan het einde van 2de wedstrijddag maakten vier FS4 formatieteams nog een mooie 16-way formatie ter afsluiting

Hoog bezoek was er van de KNVvL en NOC*NSF. KNVvL directeur Rembert Groenman en accountmanager Kim Boterenbrood van NOC*NSF waren zeer onder de indruk van onze spectaculaire sport en de strakke organisatie. Competitief parachutespringen is een absolute topsport en de faciliteiten te Teuge zijn keurig voor elkaar.

Benieuwd naar alle uitslagen? Klik dan hier, en zoek vervolgens naar “NK Parachutespringen 2022”.