NK in Hoogeveen

Skydive Hoogeveen is vanaf 3 september het decor voor het NK Parachutespringen in de disciplines Formatiespringen (FS4), Speedskydiving en Koepelformatiespringen (CF2).

Bij FS4 gaat het erom dat je zoveel mogelijk figuren maakt binnen 35 seconden in de vrije val. Welke figuren je moet maken wordt door loting bepaald. Bij CF2 moet je ook zoveel mogelijk figuren maken, maar dan met geopende parachutes. Bij de discipline Speed is het de bedoeling om in de vrije val een zo hoog mogelijke snelheid te behalen. Dat doe je door recht op je kop naar beneden te duiken.

Hopelijk wordt het goed springweer. We wensen alle deelnemers in ieder geval veel succes!

Uitslagen van het NK

Benieuwd naar de uitslagen van de wedstrijden van het NK? Vanaf 3 september kun je die op deze pagina vinden.

WK in Tanay, Rusland

De WK parachutespringen zijn pas versprongen in Tanay, Rusland. De Nederlandse delegatie bestond uit acht parachutisten en twee begeleiders. Ook waren er zes Nederlandse scheidsrechters om alle sprongen te beoordelen.

Onze springers namen deel in de disciplines FS4, Speedskydiving en Wingsuit Performance. Het was -ook in Rusland- niet altijd goed weer, daarom zijn helaas niet alle disciplines volledig versprongen. Ondanks het tegenvallende weer en de wegens Corona aangepaste vorm, was het een geslaagde wedstrijd!

De Nederlandse delegatie bij de openingsceremonie
De Nederlandse delegatie bij de openingsceremonie

Nieuw Nederlands record

Het Nederlandse record Speed werd door Thomas de Raat verbeterd naar 474,11 km/uur! Meer informatie en alle resultaren vind je via https://www.fai.org/isc-tanay2021

Zwitsers goud met een oranje randje

Tijdens dit WK heeft het Zwitserse nationale team de wereldtitel behaald in het Acrobatic Wingsuit Flying. Team Fly Like Brick bestaat uit Jenna Gygi, Jarno Cordia en cameraman René Terstegen. Jarno en René zijn Nederlanders die voor Zwitserland uitkomen. Dus wat ons betreft is het een gouden medaille met een oranje randje. Check hun performances op Instagram.