Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Parachutespringen

Op dit gedeelte kun je algemene informatie vinden over parachutespringen in Nederland.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van de afdeling Parachutespringen, parachute.nl.

 

Nieuws

Tussen Hemel en Aarde-dag
Parachutespringen

Bent u of kent u iemand die ongeneeslijk ziek is? Maak of geef dan een gratis duo parachutesprong.

Op vrijdag 11 mei 2018 organiseert de Stichting Buddies samen met Skydive Rotterdam haar jaarlijkse ‘Tussen Hemel en Aarde-dag’ vanaf Rotterdam/ The Hague Airport.

Deze wens in vervulling laten gaan? Voor u zelf of voor iemand die u kent? Meldt u aan, het kan - mits u aan de voorwaarden voldoet. Eén voorwaarde staat hierboven al beschreven: alleen voor (ernstig) zieke mensen (m/v/kind) met de pijnlijke diagnose ‘u/je wordt niet meer beter….”/ “ je bent uitbehandeld”…..

lees verder

Nederlands wingsuit-team onderdeel Chinese actiefilm
Parachutespringen

Een Nederlands stuntteam onder leiding van Jarno Cordia heeft voor de grote Chinese  actiefilm ‘Operation Red Sea’, van de bekende regisseur Dante Lam, een spectaculaire wingsuit skydivescene opgenomen.

Tijdens de opnamen, gemaakt afgelopen oktober in de VS, werd gefilmd hoe een team Chinese soldaten met behulp van wingsuits infiltreert in bezet gebied.

Het is tot nu toe een van de duurste films ooit gemaakt in China en had volledige medewerking van het nationale leger, de luchtmacht en de marine.

lees verder

Vacature Indoor Skydive Instructor
Parachutespringen

City Skydive op zoek naar fulltime Indoor Skydive Instructeurs! 
Je begint bij de Front Office en bar en we leren je snel als windoperator te werken. In de loop van de tijd leiden we je op tot Indoor Skydive instructeur, City Skydive betaalt de volledige opleiding (t.w.v. +_ €10.000.) die overal ter wereld erkent is. Naast het werk van Skydive instructeur blijf je ook werkzaam bij Front office en bar; bij ons doet iedereen alles.

Als skydive instructeur ben je verantwoordelijk voor de beleving, ervaring en veiligheid van de gasten. Je ontvangt de gasten, verzorgt de briefing, begeleidt de deelnemers in de tunnel waarbij je voor alle verschillende niveaus aan vliegers een uitdagende en spannende ervaring kan bieden zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

lees verder

Living to the max
Parachutespringen

Hoe extremer de trucs, hoe groter de aandacht. In Living to the Max zien we BMX’er Daniel, die bijna al zijn botten brak, freedivester Jeanine, die met één hap adem tot 92 meter diepte duikt. We ontmoeten basejumper Jarno, die met een vleermuispak van rotspartijen springt. En we gaan op zoek naar Max Verstappen, die op zijn zeventiende al in de Formule 1 reed.

Wat maakt deze daredevils zo interessant en waarom kijkt het publiek zo graag naar mensen die spelen met de dood? Psychiater Damiaan Denys denkt dat hij wel weet waarom: 'Voor wie de dood in de ogen kijkt, krijgt het leven meer betekenis.' Living to the Max is een documentaire over leven op het randje. En soms eroverheen.

lees verder

Nederlander maakt langste wingsuitvlucht ooit
Parachutespringen

Maandag 8 januari heeft Jarno Cordia (39) de langste vlucht ooit met een wingsuit gemaakt. De Guinness record poging vond plaats in een nieuwe windtunnel in Zweden. Jarno bleef in totaal zes en half uur in de lucht, zonder pauzes.

Jarno Cordia is, met meer dan 5000 sprongen, één van de meest ervaren wingsuit skydivers en basejumpers van de wereld. Een jaar geleden maakte hij al voor het tv-programma 'Wedden dat ik het kan' een vlucht van 6 km hoogte van Den Helder naar Texel, waarna hij landde in een rijdende auto met een totale vrijeval van tegen de 5 minuten. 

lees verder

Wereldrecord grootste formatie sequential
Parachutespringen

217 1e formatie Eind oktober werden in Eloy (VS) twee nieuwe wereldrecords gevestigd van de grootste formatie sequential. Hierbij wordt met een zo groot mogelijke formatie meer dan één formatie gemaakt. Hoe groter of meer formaties, hoe beter.

Er werden 3 formaties gebouwd met 217 springers en 2 formaties met 219 springers, zeer knap. Ook waren er diverse Nederlanders bij betrokken, zie de foto van de deelnemers voor het vliegtuig, v.l.n.r: Herman Landsman, Conny van Setten, Arjen Nieuwenhuis, José Brouwers, Henny Wiggers (gehurkt, cameraspringer), Mark Bos, Marloes Swarthoff (gehurkt) en Tom Winkler. 

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info