Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Parachutespringen

Op dit gedeelte kun je algemene informatie vinden over parachutespringen in Nederland.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van de afdeling Parachutespringen, parachute.nl.

 

Nieuws

FAI Swoop Freestyle World Championships
Parachutespringen

Following the highly successful inaugural Championships in 2017, two stages in the FAI Swoop Freestyle World Championships will take place this year.

Swoop - Freestyle Canopy Piloting - is a high-impact, adrenalin-fuelled discipline, involving parachutists flying at high-speed across a body of water (“the Pond”) to score points based on style and execution.

lees verder

Vredessprong Zuiderwaterlinie
Parachutespringen

Zoals vorige week vermeld vonden zaterdag 23 juni diverse parachutesprongen plaats in het kader van de herdenking van de Zuidelijke waterlinie. Met een lopende de week steeds naar beter toe bijgestelde weersverwachting kon bij de vijf militaire stellingen (Fort de Roovere bij Halsteren, Fort Sabina in Heijningen, Kleine Schans te Terheijden, Fort Isabella in Vught en Gemaal van Sasse in Grave) een prima demonstratie van onze sport gegeven worden.

Boven Terheijden werd door militairen uit de C-130 Hercules van de KLu gesprongen. De commissaris van de Koning Noord Brabant maakte zelfs een tandemsprong. De KNVvL leverde 20 springers uit een Duitse Airbus A400M, hetgeen een unieke gelegenheid was. Uiteraard vielen Dank!

lees verder

Parachutesprongen boven Zuiderwaterlinie
Parachutespringen

Op zaterdag 23 juni wordt in het kader van het herdenken van de Zuidelijke waterlinie op een vijftal locaties parachute gesprongen. Twee parachutistenclubs (van Rotterdam en Seppe) en de KNVvL verzorgen de civiele parachutisten; de Defensie Para School (DPS) regelt de militaire springers. De sprongen worden uitgevoerd door de vliegtuigen van de paraclubs, een Duitse Airbus A400 en door DPS militairen uit de C-130.

Tevens vindt een historische formatievlucht plaats langs de vijf locaties door de C-130 en twee Harvards. De landingsplekken zijn alle vlakbij oude militaire stellingen: Fort de Roovere bij Halsteren, Fort Sabina in Heijningen, Kleine Schans te Terheijden, Fort Isabella in Vught en Gemaal van Sasse in Grave.

lees verder

Dodelijk ongeval parachutespringen
Parachutespringen

Zondag 10 juni is een jonge springster, lid van Parachutistencentrum Midden Nederland, ten gevolge van een springongeval een dag eerder op Teuge overleden. De oorzaak van het ongeval is vooralsnog onduidelijk. Het onderzoek van de Veiligheidscommissie samen met de luchtvaartpolitie loopt nog.

Het bestuur wenst familie, vrienden, kennissen en leden van PCMN veel sterkte met dit verlies.

lees verder

Nederlands record headdown grootste formatie
Parachutespringen

Het Nederlands record headdown Parachutespringen grootste formatie is onlangs tweemaal aangescherpt. Op vrijdag 11 mei werd een formatie van 20 springers gebouwd, op zaterdag de 12de een van 23 springers. Locatie was Paracentrum Texel en er werd gesprongen vanaf 15.000 voet.

Bij headdown vallen de springers met hun hoofd naar beneden, waardoor ze een grotere valsnelheid hebben dan op de buik, en dus ook minder tijd om een formatie te bouwen. Uiteraard waren hier de beste springers van Nederland aanwezig. Het niveau van dit soort sprongen (freeflying) is de laatste jaren flink gestegen, dit door diverse trainingskampen en het feit dat er nu windtunnels zijn waar dit in getraind kan worden.

lees verder

Drone racing and parachuting canopy piloting at The World Games
Parachutespringen

The World Games 2021 in Birmingham, Alabama, USA, will include two FAI air sports, it was announced on Sunday. Drone racing and canopy piloting – a spectacular form of skydiving that combines precision and speed – will be on the programme of the multi-sport event.

The decision to include the two air sports was made public at the SportAccord Convention in Bangkok, Thailand, by the International World Games Association (IWGA).

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info