Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Parachutespringen

Op dit gedeelte kun je algemene informatie vinden over parachutespringen in Nederland.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van de afdeling Parachutespringen, parachute.nl.

 

Nieuws

Tom Verschoorbokaal 2018 Rick Verbunt
Parachutespringen

De Tom Verschoorbokaal is na 10 jaar weer uitgereikt. De verdiende winnaar hiervan is Rick Verbunt. Hij ontving de bokaal uit handen van Henny Wiggers, voorzitter van de Sportcommissie Parachutespringen.

De bokaal wordt uitgereikt aan een jongere springer die grote resultaten heeft geboekt in de wedstrijdsport alsmede de opgedane kennis actief overdraagt. 

Rick voldoet ruimschoots aan deze criteria. Begonnen als indoor skydiver maakte hij zijn eerste parachutesprongen in 2015 waarna het snel ging. Nederlands kampioen indoor Dynamic 2-way in 2015, 2016 en 2017. Daarbij NL kampioen VFS in 2017. Verder deelname aan de WK indoor Dynamic 2015 in Tsjechië en deelnemer aan het NL record head-down grootste formatie 23-way dit jaar. Verder gaat hij met zijn FS4 team "Out of the Blue" deelnemen aan de Worldcup indoor skydiving te Bahrein en de WK formatiespringen te Australië, allebei oktober dit jaar.

De Tom Verschoorbokaal wordt normaal gesproken uitgereikt tijdens de NKP. Ook nu was dat het geval na het NK 2018 te Teuge. Rick was daar net Nederlands kampioen geworden in FS4 met het team 'Out of the Blue'. Passender kan het dus niet.

lees verder

70 jaar parachutespringen bij Skydive ENPC
Parachutespringen

Op zaterdag 8 september organiseert Skydive ENPC een groots feest voor al haar (oud) leden. De club nodigt iedereen uit die lid is geweest om 70 jaar parachutespringen in Nederland te vieren. Geef je op via 70jaar@enpc.nl.

Mocht je nog oud leden kennen, informeer hen ook, zodat een zo groot mogelijke groep oud-leden kan worden verwelkomd tijdens het feest op 8 september. 

lees verder

Wereldrecord dames skydiving
Parachutespringen

Ruim 100 vrouwelijke skydivers uit heel Europa waren afgelopen week in de Oekraine bij elkaar gekomen om te proberen een wereldrecord formatiespringen

neer te leggen. Vanuit Nederland reisden ook een aantal dames af naar de stad Kharkov. Dit weekend komen ze geleidelijk aan weer trots terug: Ze lagen namelijk in een Wereldrecord op 2 augustus, in de lucht boven Skydive Kharkhov in de Oekraïne. De groep genaamd “Women on Wings” maakten 3 verschillende formaties in een sprong, met in totaal 60 vrouwen. Hiermee kwalificeren ze zich als grootste formatie met alleen vrouwen!

lees verder

FAI Swoop Freestyle World Championships
Parachutespringen

Following the highly successful inaugural Championships in 2017, two stages in the FAI Swoop Freestyle World Championships will take place this year.

Swoop - Freestyle Canopy Piloting - is a high-impact, adrenalin-fuelled discipline, involving parachutists flying at high-speed across a body of water (“the Pond”) to score points based on style and execution.

lees verder

Vredessprong Zuiderwaterlinie
Parachutespringen

Zoals vorige week vermeld vonden zaterdag 23 juni diverse parachutesprongen plaats in het kader van de herdenking van de Zuidelijke waterlinie. Met een lopende de week steeds naar beter toe bijgestelde weersverwachting kon bij de vijf militaire stellingen (Fort de Roovere bij Halsteren, Fort Sabina in Heijningen, Kleine Schans te Terheijden, Fort Isabella in Vught en Gemaal van Sasse in Grave) een prima demonstratie van onze sport gegeven worden.

Boven Terheijden werd door militairen uit de C-130 Hercules van de KLu gesprongen. De commissaris van de Koning Noord Brabant maakte zelfs een tandemsprong. De KNVvL leverde 20 springers uit een Duitse Airbus A400M, hetgeen een unieke gelegenheid was. Uiteraard vielen Dank!

lees verder

Parachutesprongen boven Zuiderwaterlinie
Parachutespringen

Op zaterdag 23 juni wordt in het kader van het herdenken van de Zuidelijke waterlinie op een vijftal locaties parachute gesprongen. Twee parachutistenclubs (van Rotterdam en Seppe) en de KNVvL verzorgen de civiele parachutisten; de Defensie Para School (DPS) regelt de militaire springers. De sprongen worden uitgevoerd door de vliegtuigen van de paraclubs, een Duitse Airbus A400 en door DPS militairen uit de C-130.

Tevens vindt een historische formatievlucht plaats langs de vijf locaties door de C-130 en twee Harvards. De landingsplekken zijn alle vlakbij oude militaire stellingen: Fort de Roovere bij Halsteren, Fort Sabina in Heijningen, Kleine Schans te Terheijden, Fort Isabella in Vught en Gemaal van Sasse in Grave.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info