Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Parachutespringen

Op dit gedeelte kun je algemene informatie vinden over parachutespringen in Nederland.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van de afdeling Parachutespringen, parachute.nl.

 

Nieuws

Nederlands record headdown grootste formatie
Parachutespringen

Het Nederlands record headdown Parachutespringen grootste formatie is onlangs tweemaal aangescherpt. Op vrijdag 11 mei werd een formatie van 20 springers gebouwd, op zaterdag de 12de een van 23 springers. Locatie was Paracentrum Texel en er werd gesprongen vanaf 15.000 voet.

Bij headdown vallen de springers met hun hoofd naar beneden, waardoor ze een grotere valsnelheid hebben dan op de buik, en dus ook minder tijd om een formatie te bouwen. Uiteraard waren hier de beste springers van Nederland aanwezig. Het niveau van dit soort sprongen (freeflying) is de laatste jaren flink gestegen, dit door diverse trainingskampen en het feit dat er nu windtunnels zijn waar dit in getraind kan worden.

lees verder

Privacy Policy KNVvL
Afdelingen

KNVvL Privacy Policy Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL)

De KNVvL hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. De KNVvL houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 

lees verder

Drone racing and parachuting canopy piloting at The World Games
Parachutespringen

The World Games 2021 in Birmingham, Alabama, USA, will include two FAI air sports, it was announced on Sunday. Drone racing and canopy piloting – a spectacular form of skydiving that combines precision and speed – will be on the programme of the multi-sport event.

The decision to include the two air sports was made public at the SportAccord Convention in Bangkok, Thailand, by the International World Games Association (IWGA).

lees verder

Tussen Hemel en Aarde-dag
Parachutespringen

Bent u of kent u iemand die ongeneeslijk ziek is? Maak of geef dan een gratis duo parachutesprong.

Op vrijdag 11 mei 2018 organiseert de Stichting Buddies samen met Skydive Rotterdam haar jaarlijkse ‘Tussen Hemel en Aarde-dag’ vanaf Rotterdam/ The Hague Airport.

Deze wens in vervulling laten gaan? Voor u zelf of voor iemand die u kent? Meldt u aan, het kan - mits u aan de voorwaarden voldoet. Eén voorwaarde staat hierboven al beschreven: alleen voor (ernstig) zieke mensen (m/v/kind) met de pijnlijke diagnose ‘u/je wordt niet meer beter….”/ “ je bent uitbehandeld”…..

lees verder

Nederlands wingsuit-team onderdeel Chinese actiefilm
Parachutespringen

Een Nederlands stuntteam onder leiding van Jarno Cordia heeft voor de grote Chinese  actiefilm ‘Operation Red Sea’, van de bekende regisseur Dante Lam, een spectaculaire wingsuit skydivescene opgenomen.

Tijdens de opnamen, gemaakt afgelopen oktober in de VS, werd gefilmd hoe een team Chinese soldaten met behulp van wingsuits infiltreert in bezet gebied.

Het is tot nu toe een van de duurste films ooit gemaakt in China en had volledige medewerking van het nationale leger, de luchtmacht en de marine.

lees verder

Vacature Indoor Skydive Instructor
Parachutespringen

City Skydive op zoek naar fulltime Indoor Skydive Instructeurs! 
Je begint bij de Front Office en bar en we leren je snel als windoperator te werken. In de loop van de tijd leiden we je op tot Indoor Skydive instructeur, City Skydive betaalt de volledige opleiding (t.w.v. +_ €10.000.) die overal ter wereld erkent is. Naast het werk van Skydive instructeur blijf je ook werkzaam bij Front office en bar; bij ons doet iedereen alles.

Als skydive instructeur ben je verantwoordelijk voor de beleving, ervaring en veiligheid van de gasten. Je ontvangt de gasten, verzorgt de briefing, begeleidt de deelnemers in de tunnel waarbij je voor alle verschillende niveaus aan vliegers een uitdagende en spannende ervaring kan bieden zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info