Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Ballonnieuws

KNVvL TO: kick-off opleiding ballonvaarders
Ballonvaren

Op 6 september vond de kick-off plaats van de opleiding voor ballonvaarders. Deze informatiebijeenkomst werd bezocht door 10 aspirant-ballonvaarders en werd zeer positief ontvangen. De lijn van de opleiding werd duidelijk uitgelegd door René Zwarteveen, hoofd Training van de KNVvL Trainingsorganisatie (TO). De opleiding is geheel conform de EU-wetgeving.

De trainingsorganisatie (TO) verzorgt een directe aansluiting van de theorielessen en het lesmateriaal op de examens van de Stichting Theorie Examens Ballonvaren en Zweefvliegen (STEBZ). De boeken kan je via de TO huren voor een zeer schappelijke prijs. Tevens verzorgt de TO klassikale theorie-opleiding voor de kandidaten. De TO monitort de voortgang van de kandidaten door de hele opleiding, ook de praktijk. Hiervoor wordt het Online Leerplatform van de KNVvL optimaal ingericht.

lees verder

STEBZ-primeur voor Gertjan Veldman
Ballonvaren

Gertjan Veldman is de eerste kandidaat die alle examenonderdelen voor Ballonvaren heeft behaald onder de vlag van de Stichting Theorie Examens Ballonvaren en Zweefvliegen (STEBZ).

Op 30 mei 2017 deed Gertjan voor het eerst examen bij STEBZ en haalde een voldoende score voor het vak Voorschriften. Na het behalen van nog vier onderdelen restte op 17 juli 2018 nog het onderdeel Navigatie. Direct na dat examen gaf Gertjan al aan er een goed gevoel over te hebben. Dat gevoel bleek geheel terecht; met een score van 80% was ook navigatie binnen.

Zeker het vermelden waard: vier van de zes onderdelen heeft Gertjan in de eerste poging gehaald; slechts voor twee onderdelen was een tweede poging nodig. Nu de praktijkonderdelen nog afronden en dan zien we Gertjan binnenkort zelf varen. Het bestuur van STEBZ en de KNVvL wensen Gertjan veel succes en vooral veel plezier als ballonpiloot!

lees verder

Ballonfiësta Barneveld - Het is bijna zover
Ballonvaren

Heeft u er al zin in? Wij in ieder geval wel! Zo vlak voor de 36e editie kreeg Ballonfiësta Barneveld goed nieuws. Naast BDU, Vink, Benegas en De Elstar Catering is vanaf nu ook TOP Totaal B.V. één van onze subhoofdsponsoren. Hun ondersteuning maakt het mede mogelijk om van de Ballonfiësta een gigantisch succes te maken! 

Ballonfiësta Barneveld is niks zonder de special shapes. Eén ballon die er in ieder geval bij is, is Piraatje uit Destelbergen (B). Deze piraat van ballonvaarder Paul Audenaert is niet alleen op het water, maar ook in de lucht een opvallende verschijning. Dat wordt een fantastische ervaring!

lees verder

Lichter dan lucht, los van de aarde
Ballonvaren

Al in de prehistorie was de mensheid gefascineerd door vliegen en droomden velen er over om dat zelf te kunnen doen. 

Bij Icarus (Grieks mythisch figuur) mislukte dat jammerlijk, maar sinds de uitvinding van de heteluchtballon door de Franse gebroeders Montgolfier in 1783 kan de mens het luchtruim kiezen met behulp van zo'n ballon.

Al jaren heeft de stad Grave een band met ballonvaart en daarom vindt u nu in het Graafs Museum een wisseltentoonstelling over dat onderwerp.

lees verder

Negende editie ballonfestival Grave
Ballonvaren

Ook in 2018 zal er weer een Ballonfestival in Grave worden georganiseerd. 
Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus zal voor de negende keer dit kleurrijke festival plaatsvinden. Het streven is weer, om op vrijdag en zaterdag 35 ballonnen per avond de lucht in te laten gaan. Naast de normale ronde ballonnen zullen er weer diverse Speciale Ballonnen het luchtruim ingaan.

Naast het oplaten van de luchtballonnen zullen er nog een aantal andere demonstraties en shows worden gegeven.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MagazinesLEES MEER

locaties meer info