Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Ballonnieuws

Lichter dan lucht, los van de aarde
Ballonvaren

Al in de prehistorie was de mensheid gefascineerd door vliegen en droomden velen er over om dat zelf te kunnen doen. 

Bij Icarus (Grieks mythisch figuur) mislukte dat jammerlijk, maar sinds de uitvinding van de heteluchtballon door de Franse gebroeders Montgolfier in 1783 kan de mens het luchtruim kiezen met behulp van zo'n ballon.

Al jaren heeft de stad Grave een band met ballonvaart en daarom vindt u nu in het Graafs Museum een wisseltentoonstelling over dat onderwerp.

lees verder

Negende editie ballonfestival Grave
Ballonvaren

Ook in 2018 zal er weer een Ballonfestival in Grave worden georganiseerd. 
Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus zal voor de negende keer dit kleurrijke festival plaatsvinden. Het streven is weer, om op vrijdag en zaterdag 35 ballonnen per avond de lucht in te laten gaan. Naast de normale ronde ballonnen zullen er weer diverse Speciale Ballonnen het luchtruim ingaan.

Naast het oplaten van de luchtballonnen zullen er nog een aantal andere demonstraties en shows worden gegeven.

lees verder

Overleg afdeling Ballonvaren en FNRS
Ballonvaren

De KNVvL heeft kunnen achterhalen waar de informatie vandaan is gekomen en heeft overleg gehad met de directeur van de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra).

Naar aanleiding van een incident vorig jaar is contact geweest met de KNVvL-ballonvaarder waarbij de FNRS graag enige vorm van afstemming zou willen bewerkstelligen met de KNVvL afdeling Ballonvaren. Het beoogde resultaat zou respect voor beide sectoren moeten zijn.

lees verder

Ballonfiesta Barneveld 2018
Ballonvaren

De Ballonfiësta Barneveld kent een lange geschiedenis. In 1982 herdacht Barneveld dat het precies 500 jaar geleden was dat Jan van Schaffelaar van de kerktoren sprong om zodoende zijn manschappen van een vrije aftocht te verzekeren.

In dat jaar (1982) stond ballonvaarder Hans Zoet samen met de Barnevelder Ben Bläss aan de wieg van de eerste Ballonfiësta in Barneveld. Inmiddels wordt voor 2018 de 36e editie voorbereid.

lees verder

Vermeende overeenkomst met FNRS
Ballonvaren

Tot onze grote verbazing is er een verhaal de wereld in gestuurd waarbij men publiekelijk maakt dat er een overeenkomst is gesloten tussen FNRS (branchevereniging voor maneges) en de KNVvL. Er zou zijn overeengekomen dat luchtballonnen niet meer mogen landen bij maneges.

Noch het hoofdbestuur van de KNVvL, noch het bestuur van de afdeling Ballonvaren is hiervan op de hoogte. Het verbaast ons dan ook dat deze berichtgeving als een boemerang de pers en publiciteit in gaat. Wij zijn er nog niet achter wie dit aanstuurt of waar dit vandaan komt. Dat proberen we uit te zoeken.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MagazinesLEES MEER

locaties meer info