Bedankje voor zorgmedewerkers

Als gebaar naar alle zorgmedewerkers voor hun uitzonderlijke inzet tijdens de COVID-19 pandemie, stijgen erbij goed weer op 1 oktober aanstaande op 12 locaties verspreid over Nederland 60 heteluchtballonnen op. Hiermee wordt aan 250 zorgmedewerkers een ballonvaart aangeboden door 50 ballonteams om hun waardering uit te spreken voor alle inspanningen die er geleverd zijn en nog steeds geleverd worden.

Door alle berichten vanuit de overvolle IC's en ziekenhuizen tijdens de pandemie zijn we als Nederlandse ballonvaarders (verenigd in de KNVvL) op zoek gegaan naar een manier om waardering uit te spreken naar de gezondheidszorg die zoveel inzet heeft moeten leveren. Graag zouden we iedere medewerker willen belonen met een ballonvaart maar dat is helaas onmogelijk. Toch hopen we met deze actie een positief gevoel over te kunnen brengen, het gevoel om met elkaar met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan.

Vaart opgedragen aan Yntse

Helaas hebben we tijdens deze pandemie ook één van onze collega's verloren. Vandaar dat we de vaart opdragen aan Yntse van Veen die zelf in eerste instantie als ballonvaarder zou deelnemen aan deze bijzondere vaart maar die in december 2020 aan de gevolgen van corona is overleden.

Vanuit de volgende regio's worden ballonvaarten georganiseerd: Groningen, Heerenveen, Hoogeveen, Zwolle, Hengelo, Zutphen, Amersfoort, Den Bosch, Breda, Uden, Maastricht en de provincie Zeeland. Ballonvaren is een weer afhankelijke activiteit, we gaan onze uiterste best doen om alle 50 ballonnen de lucht in te laten gaan op 1 oktober. Bij onverhoopt slecht weer zal een nieuwe datum worden gekozen.

Organisatie Nationale Ballonvaart voor de Zorg