Bij het verschijnen van de vorige Nieuwsbrief Zweefvliegen was dit kampioenschap nog in volle gang; we konden al wel melden dat de tussenstand veelbelovend was. KNVvL | Bericht van de WK Zweefvliegen in Montluçon-Gueret, Frankrijk

Het was spannend tot en met de laatste finish... en het eindresultaat was dat Thies Bruins tweede werd in de clubklasse , en het hele team als tweede eindigde - na Duitsland. Hier alle opdrachten en uitslagen.


Uitgebreid napraten - in het eerste Vliegcafé!

De KNVvL heeft een nieuw onderdeel: het Vliegcafé! En de eerste aflevering werd ingevuld met een gesprek over deze succesvolle WK-deelname. Thies vanuit Dubai, Hadriaan en teamcoach Ger Kwant in de studio, met als gastheer Sander Terpstra en enkele genodigden: Frouwke als FAI steward en Nico, portefeuillehouder Wedstrijdsport in het afdelingsbestuur. Hoe het werkt met de organisatie van zo'n internationale wedstrijd (en zeker nu in Coronatijd), wat je als teamcoach doet en hoe je zorgt dat de vliegers zich optimaal kunnen voorbereiden, hoe spannend het was voor de deelnemers en welke keuzes ze hebben gemaakt... met dit geweldige resultaat!

De aflevering is hier terug te kijken.

Van harte gefeliciteerd, de bloemen van de afdeling Zweefvliegen zijn inmiddels bij de deelnemers afgeleverd.