Door Hugo Ording, ( nog even) Kwaliteitsmanager CAO

Na de noodkreet van vorige maand, is er nu goed nieuws:

Onze Combined Airworthiness Organisation, CAO, de organisatie waarin 6 stafleden en 70 club inspecteurs werkzaam zijn, heeft de zeer noodzakelijke aanvulling gevonden. Na een intensieve speurtocht naar vrijwilligers voor het Inspectie Instituut hebben we voldoende mankracht gevonden om de lege plekken op te vullen. Dit gaat in twee stappen gebeuren; eerst gaan we onze CAO staf op orde brengen en dan de nieuwe inspecteurs voor het Inspectie Instituut inwerken. De eerste stap is per 1 oktober 2022 en de tweede stap wordt begin volgend jaar.

Twee goede stappen -

Peter van Horssen zal de Kwaliteits Manager functie gaan overnemen en ik, Hugo Ording, kan de vacante functie van Manager Airworthiness Review Staf, MARS, invullen. Over het Inspectie Instituut volgt nog een nadere mededeling.

Dit zijn belangrijke stappen voorwaarts omdat we onze continuïteit behouden en de broodnodige verjonging van de cao staf is veiliggesteld.

.. en blijvende aandacht voor nieuwe technici en kader

De CAO staf is weer ingevuld, maar we hebben nóg een doel: 50 nieuwe techneuten! Twee nieuwe technici per club

Dus de komende jaren zijn er nog steeds mogelijkheden voor zweefvliegers die meer willen met techniek. Het is echt de moeite waard - en haalbaar