Op 1 april 2022 is Rembert Groenman begonnen als directeur van de KNVvL. Hij is al lang actief in de sportbranche. Zo was hij de afgelopen 17 jaar directeur van de Nederlandse Triatlon Bond (NTB). Rembert stelt zich graag aan jullie voor.

Over Rembert

Bijna zijn hele carrière ligt in de sport: Rembert heeft onder andere bij NOC*NSF gewerkt en de afgelopen 17 jaar bij de NTB. De NTB heeft onder zijn leiding een mooie groei doorgemaakt die hij ook bij de KNVvL wil realiseren. Hij is een verbinder en heeft veel ervaring met de link tussen sportbonden en NOC*NSF.

Essentiële dossiers

“Ik ben zelf geen luchtsporter, dus een aantal inhoudelijke zaken zijn nieuw voor me. Mijn nieuwe collega’s op het bureau zijn professionals die precies weten hoe de hazen lopen. Ik stort mezelf met hun hulp en vol enthousiasme op deze nieuwe materie. De essentiële dossiers van de KNVvL zullen me snel eigen worden. Ik kijk er naar uit om me bezig te houden met de herindeling van het luchtruim, de veiligheid en veiligheidscultuur in de breedste zin van het woord en het worden van een zogenaamde Qualified Entity. Een heldere en hartelijke samenwerking met het bureau, het hoofdbestuur en de diverse afdelingen en commissies zijn daarbij van groot belang”.

Eerste weken

“In de eerste week heb ik mijn nieuwe collega’s beter leren kennen en komende tijd heb ik veel afspraken gepland. Bijvoorbeeld met de vrijwilligers die de afdelingen leiden, de centrale commissies, en natuurlijk andere partijen in ons netwerk. Ik ben meer dan plezierig ontvangen, heb al veel geleerd en zal mijn (nieuwe) kennis en ervaring inzetten voor onze meer dan 11.000 leden”.