Vliegveld Hilversum onder druk

De toekomst van Vliegveld Hilversum staat onder druk. Lokale politieke partijen hebben een voorstel gedaan om nieuwe huizen op en om het vliegveld te bouwen. Hierdoor zou Vliegveld Hilversum gesloten worden. Als belangenvereniging zijn we het hier uiteraard niet mee eens en zetten we ons in voor het behoud van dit vliegveld. Dit doen we samen met AOPA Netherlands, NACA, NVL en PDV.

Brandbrief naar minister Harbers

Samen met onze collega sectorpartijen hebben we een brandbrief gestuurd aan minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. In deze brief leggen we uit waarom Vliegveld Hilversum van groot belang is voor de Nederlandse luchtvaart. Het sluiten van Vliegveld Hilversum zal namelijk ook ongetwijfeld een eind maken aan de langetermijnvisie van de landelijke overheid om volgens de nieuwe Luchtvaartnota een gedegen nationaal luchthaven- en luchtvaartsysteem te maken.

Lees de brief zelf

Benieuwd welke argumenten we nog meer hebben gebruikt in de brief? Je leest het zelf in onderstaand document. We hebben nog geen reactie gekregen, maar zodra we iets horen brengen we jullie weer op de hoogte.

Bestand Type Grootte
Brief aan minister Harbers van IW 8 februari 2022 pdf 175,706 KB