Dutch Old Warden

Old Warden is een Brits vliegend museum, gelegen boven Cambridge, bij het dorpje Bigglesworth (ook een interessante naam!). Het is gelegen op het landgoed van Lord Shuttleworth, die pakweg 90 jaar geleden begon om een vliegtuigverzameling aan te leggen.

Maar wat heeft dat allemaal met Nederland te maken?

Op Old Warden worden meermalen per jaar modelvliegweekenden gehouden, met de nadruk op schaal- en klassieke ontwerpen. Je ziet daar de meest interessante, vaak kleine Vrije Vlucht modellen, naast ook radio- en lijnbestuurde modellen. Regelmatig komen ook Nederlandse modelvliegers op die weekenden af, en genieten dan van de typische Engelse sfeer.

Hierdoor geïnspireerd heeft een groepje Nederlanders, onder leiding van Henk van Hoorn, de stoute schoenen aangetrokken om hier ook zoiets dergelijks van de grond te krijgen. En met succes! Dit jaar staat al weer de derde editie op de kalender, en wel voor zaterdag 9 september.

Zaterdag 9 september 2023

Mocht het die dag slecht vliegweer zijn, dan zijn er uitsteldagen. Het vliegterrein is een groot weideveld in de buurt van Zwolle. Alle informatie is te vinden op het Modelbouwforum: www.modelbouwforum.nl.

Het evenement is mogelijk gemaakt door de modelvliegclub VMVC Aerodynamic en wordt ondersteund door de commissie recreatief (CRV) van de KNVvL. Doel is een laagdrempelig evenement voor iedere modelvlieger met een hang naar de romantiek uit de begintijd van de modelvliegerij.

Wil je iets nostalgisch vliegen of alleen iets tonen aan anderen en gewoon een beetje praten met de deelnemers, rondkijken en gegevens uitwisselen over jouw beginjaren van deze sport: mis dit evenement dan niet.

Inschrijven kan via www.vmvc-aerodynamic.nl.