In de EU verordening 785/2004 (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/HTML/?uri=LEGISSUM:l24300) is opgenomen dat onbemande luchtvaartuigen, dus ook modelluchtvaartuigen tussen de 20 en 25kg verplicht W.A. verzekerd moeten zijn (onder de voorwaarden van die verordening).

Onze verzekeraar (de Luchtvaartpool) heeft aangegeven dat onze huidige W.A. verzekering voor dit soort luchtvaartuigen dekt, maar daarvoor is noodzakelijk dat we weten wie in het bezit is van dit soort toestellen. Hiertoe is een aanmeldformulier ontworpen, klik hiervoor op de link: https://docs.google.com/forms/...

Het dringende verzoek aan de eigenaren om dit formulier naar waarheid in te vullen. Via de knop verzenden onder aan het formulier wordt dit verzonden naar het secretariaat Modelvliegsport.

Na controle op lidmaatschapsnummer en gegevens wordt het formulier doorgestuurd naar onze verzekeraar. Van de verzekeraar ontvangt u een bevestiging dat de door u opgegeven modellen tegen W.A. verzekerd zijn. Deze bevestiging dient u desgevraagd te overleggen bij controle door politie en/of inspecteurs van IL&T.

*** Op de foto: Horace Hagen, oud voorzitter van de F3C/F3N subcommissie ***