Het bezoek

Op zaterdag 1 oktober bracht een groep van 19 luchtvaart enthousiasten een bezoek aan de collectie van PS Aero in Baarlo.

De (parkeer)ruimte bleek ten opzichte van vorig jaar een stuk kleiner geworden, omdat een autobedrijf een deel had over genomen. Binnen stond de Bölkow Bo105C B-63.

Het voltallige ALA bestuur was deze dag meegekomen. Er waren naast een aantal oude bekenden ook enkele zweefvliegers aanwezig. Het bezoek startte als gebruikelijk met een film en een kopje koffie of thee, vergezeld van een cupcake, die door een van de dochters van Piet Smedts werd geserveerd. Er was ook een filmpje over de situatie in de toekomst, waarbij een aantal vliegtuigen mogelijk als hotel wordt ingericht. Na de film werd de groep gesplitst. De nieuwkomers gingen met rondleider Frans mee, en Loet nam de ervaren bezoekers mee. Buiten aangekomen stond daar de neus van een ex-Lufthansa Airbus A320.

Verder stond op het tussenterrein een romp van een Embraer ERJ145. Beide rompen worden gebruikt om brandweerlieden te trainen. In de beide open loodsen was hooguit wat verdwenen. Op het grote buitenterrein was een gigantische helikopter, een Mil Mi-26T de grote blikvanger. Een ander nieuw toestel was een Cessna 650 Citation III zakenjet. Er was ook flink wat verdwenen zoals een aantal Lynxen en MiG-21's. Ook de Jetstream T2 was er niet meer. Desondanks was er genoeg te zien.

De deelnemers vonden het allemaal prachtig. Wel waren er een paar stevige stortbuien, maar omdat je in sommige toestellen kon was dat nauwelijks een probleem. Alles bij elkaar weer een mooi ALA-bezoek met dank aan PS Aero.