Na een lastige periode met invoering van veel nieuwe regelgeving en bestuurlijke ingewikkeldheden, komt er nu ruimte en energie vrij voor vernieuwing, zowel in de organisatie van de zweefvliegsport als in de positie van Zweefvliegen binnen de KNVvL.

Waar is de afdeling mee bezig?

De Afdeling Zweefvliegen ambieert de zaken die van belang zijn voor de zweefvliegsport en de clubs zo goed mogelijk te regelen. Er is een Afdelingsbestuur (ABZ) dat het geheel coördineert én de belangen behartigt van Zweefvliegen binnen de KNVvL, de koepel van luchtsporten. Voor de verschillende specialistische taken zijn er commissies; ook daarvoor zoeken we regelmatig mensen. Maar nu dus even voor het Afdelingsbestuur.

Is het afdelingsbestuur iets voor jou??

Samen met je medebestuursleden bedenk je wat er moet gebeuren, wat er van gezamenlijk belang is om de zweefvliegers in de clubs lekker en vooral veilig te laten zweefvliegen, met maximale beschikbaarheid van luchtruim en velden, nu en in de toekomst.

En: je denkt mee en ontwikkelt ideeën over hoe we de sport bij de tijd, aantrekkelijk en betaalbaar houden. En of in dat verband wel voldoende gebruik wordt gemaakt van alle nieuwe mogelijkheden om onze leden en nieuwe doelgroepen voor het zweefvliegen te blijven enthousiasmeren. Hoe coördineer en help je ruimte te maken voor interessante initiatieven uit het land? Belangrijk is dat je houdt van samenwerken en, als het nodig is: om het voortouw te nemen

Als dit je aanspreekt en je graag dergelijke interessante bestuurservaring zou willen opdoen of deze ervaring al hebt opgedaan (al dan niet binnen de zweefvliegerij), dan is het Afdelingsbestuur wat voor jou.

Het is vrijwilligerswerk; je onkosten worden vergoed. Benoeming is in principe voor een termijn van 2 jaar en maximaal voor 3 termijnen; een aantal ABZ leden is nu met de laatste termijn bezig dus er is veel ruimte voor nieuwe mensen met ideeën én zin in besturen.

Generalisten én specialisten!

We zijn op zoek naar zowel generalisten als mensen met specifieke deskundigheid en interesse. Voor de meer generalistische functies zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter en secretaris.

Voor de specialistische functies geldt het volgende: Alhoewel het specialistische werk gedaan wordt in commissies, veranker je als gespecialiseerd bestuurslid / portefeuillehouder die commissiewerkzaamheden in het geheel van de afdeling en zorg je dat dit wordt afgestemd met andere onderwerpen, binnen de algemene beleidslijnen die je als Afdelingsbestuur uitzet.

Specifieke aandachtsvelden waarin (enige) expertise/ ervaring en interesse gezocht wordt voor de diverse specialistische portefeuille functies zijn onder andere; ontwikkeling van het luchtruim, veiligheid, kunstvliegen, ledenwerving/ promotie, opleidingsprogramma’s/ instructie, examinering en ontwikkeling van zowel breedtesport (prestatiebrevetten en records) alsook topsportbevordering (wedstrijden en selectie).

En als algemene bestuurstaken: we zoeken een secretaris. En een nieuwe voorzitter…

Voorzitter..

Onze huidige voorzitter zal het volgend jaar vertrekken. De voorzitter is niet alleen met de inhoud bezig maar is ook ons gezicht als het over zweefvliegen gaat, zowel intern als extern, als binnen de KNVvL.

Secretaris
Een geheel nieuwe functie, waarbij de werkzaamheden worden afgestemd met de medewerkers van het KNVvL verenigingsbureau.

Al met al is er veel ruimte om de taken zo te verdelen dat het voor jou ‘te doen’ is - en interessant.

Belangstelling? Informatie bij [email protected]
of bij de huidige bestuursleden.