Het winterseizoen staat weer voor de deur. Naast onderhoud en uitkijken naar de lente kruipen ook veel zweefvliegers weer achter de PC om Condor af te stoffen. Ook het onderwerp ‘waar past de Sim in de opleiding’ steekt dan de kop weer op. Graag halen we de lessons learned bij clubs op, de uitdagingen die worden gezien. Zodat we er achter komen wat er echt voor nodig is om met een simulator de opleiding effectiever te maken.

Dubbel doel

We besteden veel tijd aan de (praktijk)opleiding; denk dan ook in termen van doorlooptijd. De instructeurs maar ook de leerlingen ‘doen er best lang over’; het is slecht weer en / of het is druk op de tweezitters.. die lange doorlooptijd is een van de redenen dat mensen teleurgesteld afhaken.

Maar als je brevethouder bent is de kans groot dat je blijft vliegen. En dat is hard nodig, we vergrijzen in hard tempo en het aantal zweefvliegers loopt gestaag terug...

Alle guru’s verzamelen

Stuur jij dit bericht door aan de sim guru van jouw club?

Dan kan die zich melden bij frank.schellenberg@knvvl.nl en gaan we de koppen deze winter eens (digitaal) bij elkaar steken!