‘Ieder nadeel hep zijn voordeel’ wordt regelmatig bevestigd. Zo ook in het geval van de twee weken in plaats van één SION/TABOE week op Malden. Al vroeg in het seizoen werd duidelijk dat de Zomerwedstrijden door de Corona niet zouden kunnen doorgaan. Dankzij de medewerking van de NijAC hebben we daardoor dit jaar toch nog twee succesvolle SION/TABOE praktijkweken gehad. De enthousiaste verhalen over deze twee weken hebben jullie in de vorige nieuwsbrief kunnen lezen.

Moet wel georganiseerd worden

Twee jaar ben ik nu bezig om de SION/TABOE praktijkweken op de rit te krijgen. Natuurlijk heeft corona dit seizoen het nodige in de war geschopt. De eerste SION/TABOE week op Terlet bij de Gelderse eind april kon niet doorgaan. Daarentegen gelukkig twee i.p.v. één week op Malden.

Het succes van, en enthousiasme over deze weken motiveert mij om door te gaan met het op poten zetten van een degelijke theorie en praktijk SION/TABOE organisatie. Echter ik doe dit in de functie van ad interim SION/TABOE coördinator binnen het CWS. Naast mijn reguliere werk binnen het ABZ als portefeuillehouder van CWS, CLR en CSZ. Nog niet gesproken over nog wat andere bezigheden binnen de zweefvliegerij.

Wat moet er gebeuren?

Het verder uitbouwen van de SION/TABOE praktijkweken en theoriedagen zou eigenlijk bij een echte SION/TABOE coördinator binnen CWS moeten liggen. Iemand die zich alleen met het coördinerende werk rond SION/TABOE hoeft bezig te houden. Als alles op de rit staat valt de hoeveelheid werk best mee. Ik zoek iemand met een brede overland ervaring. Omdat je meedraait binnen de CWS wereld is enige affiniteit met die wereld wel een pré. Natuurlijk weet je hoe leuk het is om jouw overland ervaring en misschien zelfs wedstrijdervaring over te brengen op de nieuwe overlandvliegers.

Jij en ik gaan samen met afgevaardigden van de deelnemende clubs de praktijkweken van dit jaar evalueren. Na het beëindigen, afgelopen winter van vele jaren succesvolle theorie dagen op Soesterberg gaan we nadenken over het opzetten van het vervolg op deze theorie dagen komende winter. En tenslotte gaan we met z’n alle plannen maken voor volgend jaar voor (gecombineerde?) SION/TABOE praktijkweken op de diverse velden.

Het is zeker niet de bedoeling dat jij in je uppie zaken gaat organiseren. Nee, de bedoeling is, en daar blijf ik bij helpen, dat er een SION/TABOE organisatie opgezet wordt. Dat iedere deelnemende club maar een klein deeltje SION/TABOE organisatie op zich neemt zodat de belasting voor die club laag blijft.

Maar eerst. Wie voelt zich geroepen?

Als je vragen hebt, of je wil je direct aanmelden. Mail mij maar.

info.sion.taboe@gmail.com

Nico Koster
Ad interim SION/TABOE coördinator in het CWS