Vanaf 11 mei mag er weer gevlogen worden, maar wel onder voorwaarden.

Gezondheidsverklaring, ontsmetten, handen wassen, anderhalve meter... en liever niet buiten landen in Duitsland.

En niet blijven hangen na het vliegen. Sporten mag maar borrelen moet voorlopig nog virtueel.

Met het mooie weer zijn er alweer prachtige lange vluchten gemaakt; zie bijvoorbeeld de olc van 14 mei. In sommige clubs wordt wat voorzichtiger begonnen. Maar toch: de hangar uitpakken, de lier bedienen, de kist op het veld, de hond aan de lijn, de fraaie cumulus, eindelijk weer je verheffen boven grasspriethoogte...

Foto's zijn van GAE, Koen en Roos

Werk achter de schermen: protocollen opstellen, overleggen, protocollen weer aanpassen...

Achter de schermen is er hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen, van een algemeen KNVvL protocol via een uitwerking voor zweefvliegen naar een lokaal exemplaar, waarmee de clubs op hun beurt weer naar de veiligheidsregio en gemeente moesten. EĆ©nmaal akkoord, kon je beginnen.

Gelukkig is de NOTAM over de les- en trainingsvluchten gewijzigd, zodat er ook op de tweezitters gevlogen kan worden.

Het hele proces werd afgesloten met een Zoom Meeting waarbij alle clubs waren vertegenwoordigd, in totaal 80 personen. Een zeer nuttige en informatieve bijeenkomst, met veel complimenten voor en dank aan het KNVvL Corona Crisisteam o.l.v. Ronald Termaat.

Ook in de clubs hard gewerkt aan Corona-proof maken

De meeste clubbesturen hebben afgelopen periode overuren gemaakt om hun club Corona Proof vliegklaar te maken, maar het is ze gelukt! Helaas kunnen de clubs op de militaire velden nog niet vliegen vanwege het feit dat ze het veld niet op mogen. Erg zuur, maar we blijven proberen om ook dit op te lossen.

Een Corona Proof vliegbedrijf, het is even wennen, maar het gaat.

Handen wassen, het went. 1,5 meter, het went. Cockpit poetsen, het went.

Wat niet went is het meteen naar huis gaan na het vliegen. Wat zal het eerste biertje weer smaken straks!

Op de KNVvL Zweefvliegpagina vind je onder het nieuwsbericht Corona en Zweefvliegen een update met het laatste nieuws en nog wat praktische informatie.

Corona vliegen bij de NijAC