Even ter informatie: het aantal zweefvliegers in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer op peil gebleven , na een flinke dip in 2020. Corona heeft er in dat jaar toch ingehakt met zo’n 150 nieuwe leden minder. We hebben nog wat in te halen – en die kansen zijn er!

Dit bericht kwam langs van een club:

“Wij hebben nu 23 nieuwe leden op de wachtlijst staan voor 2022.
Dat kunnen we niet aan, we hebben nog 9 DBO-ers van dit jaar over die halverwege het jaar zijn ingestroomd. Ik heb ze vorig jaar naar onze buren doorverwezen maar die zitten nu zelf ook vol.
Weet je andere clubs die dringend leden nodig hebben?”

.. geef ze een kans..

Het zou fijn zijn als we in elk geval alle gegadigden van alle wachtlijsten kunnen laten starten, misschien al deze winter door mee te draaien in het clubgebeuren en oefenen op de simulator!

Is er op jouw club plaats? En is er een winter introductieprogramma? Of zou je dat zelf met een paar vliegvrienden kunnen ontwikkelen? Nodig dan je vrienden uit die al langer dromen van zweefvliegen. Zoals bekend is er veel te beleven, in de lucht, maar ook op de velden, in clubhuizen en werkplaatsen, en niet te vergeten in de Condor scene. Op facebook is er de Dutch Condor Group, dit is de online Nederlandse Condor Vereniging met al weer 426 leden!

Willen clubs die nog nieuwe leden kunnen plaatsen – en opleiden – dit even melden aan secretariaat.zweefvliegen@knvvl.nl?