Om veilig te kunnen vliegen is een goede vluchtvoorbereiding noodzakelijk. Daarvoor moet nogal wat informatie worden verzameld.

Bij veel zweefvliegers blijkt de kennis en/of kunde om de juiste gegevens voor een gedegen vluchtvoorbereiding te vinden niet (meer) paraat.

Op gezamenlijk initiatief van drie zweefvliegcommissies, de CWS, de CVZ en de CLR, wordt op zaterdag 29 januari 2022* een ‘vluchtvoorbereiding’ dag georganiseerd. De dag zelf is bedoeld om de kennis op te frissen en de vluchtvoorbereiding te optimaliseren. Onderwerpen als AIP, TGB, NOTAM’s, VFR kaarten komen aan bod. In de ochtend de nadruk op de theorie, in de middag de nadruk op de praktijk.

* rekening houdend met de verwachte Covid maatregelen, wordt de dag gehouden op een daartoe geschikte locatie in Nieuwegein. Voor de catering wordt gezorgd.

Opfrissen - en doorgeven!

Het is de bedoeling om 1 of eventueel 2 personen per club te laten deelnemen. Mocht jouw club de vluchtvoorbereiding al uitstekend voor elkaar hebben, ook dan van harte welkom! Dit geeft op de dag zelf een goede mogelijkheid tot interactie, we kunnen van elkaar leren!

Vervolgens is het dan wenselijk en noodzakelijk dat de deelnemers aan deze dag de opgedane kennis binnen hun eigen club/vereniging verder uitrollen. Aangezien er interactieve elementen in deze dag zitten is een iPad, een notebook of iets dergelijks en een actuele vliegkaart** voor de deelnemers noodzakelijk.

** vliegkaarten zijn op deze dag ter plaatse te koop.

organisatie en aanmelden

De dag wordt aangeboden door het ABZ. De organisatie is in handen van Nico Koster. Voor meer informatie en inschrijven het volgende email adres: [email protected]