Helaas is het zweefvliegen in Namibië niet voor iedere zweefvlieger een haalbare kaart. Hoewel daar nu toch mogelijk verandering in gaat komen!

Het idee ontstond vorige winter toen een driemanschap uit Nistelrode had besloten om met een Arcus gedurende een periode van twee weken in de koude Nederlandse decembermaand het luchtruim van het ultieme thermische klimaat zuidelijk van de hoofdstad Windhoek te gaan beproeven.

Buiten het feit dat de kosten erg hoog zijn is het ook nog een keer super saai op de vier Duitse nederzettingen waar je nu uit kunt kiezen, zeker als je niet aan de beurt bent om te vliegen. Alles is daar natuurlijk wel super strak geregeld.
Dat kan natuurlijk ook anders!
Het zou dus ook aantrekkelijk moeten zijn voor de achterblijvers of partners die mee willen naar dit zweefvliegfeest. En een stuk goedkoper graag…

Wij willen onder de naam Viq3-Air deze ‘droom’ gaan organiseren. Na veel speurwerk is er een geschikte plaats gevonden in de buurt van Omaruru, zo’n twee uur rijden noordwest van Windhoek en twee uur rijden naar de kust, Swakopmund. Het bekende Etosha National Park is binnen drie uur bereikbaar. Er ligt daar een mooie lodge; Onduruquea, die wordt gerund door een Nederlandse familie. Komende winter kan het volgende gebeuren:.. Voor zweefvliegers van Viq3-Air is er een speciale deal afgesproken met Marcel Harmsen, die er het beheer voert over dit 16000 hectare natuurgebied met uitgebreide flora en fauna en een geschikte airstrip van 1400 meter. Voor de partners en niet-zweefvliegers, of voor na een vliegdag is er een fijn zwembad. Renee, de vrouw van Marcel is yogatherapeute. Schoonzoon Ron (die ervaring heeft als kok in diverse top restaurants, waarvan zelfs een met Michelinster) zorgt voor de maaltijden. Zijn vrouw Nicole is super goed in de organisatie van o.a. bar en restaurant, ook kun je bij haar reserveren voor diverse tours en gamedrive’s. Lees daarover verder alles op de website.

Het zwembad en de Airstrip..

De ‘Namibian Soaring Association’ heeft nog wel wat eisen voor een nieuwe startplaats. We zoeken daarom eerst uit of het gebied net zo geschikt is als het zuidelijke vlieggebied en dat kunnen we deze winter al gaan doen, voordat we extra gaan investeren. (Het luchtruim is in hoogte beperkt, maar nog altijd FL145!) Er is samenwerking met Veronica, een van de vier Duitse velden. Onder de vleugels en met de erkenning van Veronica kunnen we de eerste winter vliegen. Voor het seizoen 2019/2020 is een containerplaats voor een Arcus M gereserveerd op Veronica. (Om de zaken betaalbaar te houden willen we o.a. het containervervoer in eigen beheer gaan doen.)

in de zomer is deze Arcus dan weer beschikbaar in Nederland, dat kan Terlet zijn of een andere plaats. Er zijn nog mogelijkheden om in deze Arcus M een aandeel te nemen. Heb je interesse of wil je meer informatie, bezoek dan de website en vul daar het registratieformulier in of geef je op voor de informatie avond om 20.00 op de Aero Club Nistelrode op donderdag 22 augustus. Je kunt ook altijd bellen: 06-53911129

We gaan jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Tot ziens in Namibië!

Jeroen Bakker en Gerrit Bronsvoort