Het verenigingsbureau in Woerden heeft er twee nieuwe medewerkers bij, te weten Frank Schellenberg en Ronald de Vries. Zij gaan zich primair richten op de werkzaamheden voor de afdeling Zweefvliegen. Beiden zijn actieve zweefvliegers.

Accountmanager Zweefvliegen

Frank Schellenberg start per 1 september a.s. als de opvolger van de helaas te vroeg overleden Accountmanager Zweefvliegen Charles Kerstens.

Frank is van alle markten thuis. Zo is hij een expert op het gebied van de EASA regelgeving, is hij lid geweest van de examencommissie en RvT STEBZ en op dit moment nog lid van de Commissie Veiligheid Zweefvliegen. Daarnaast heeft Frank een ICT achtergrond. Naast zijn primaire rol als AM Zweefvliegen, zal Frank ondersteuning bieden op de eerder genoemde terreinen voor de KNVvL in het algemeen.

Frank is lid van de Zwe efvliegclub Illustrious (Gilze Rijen) en heeft de FI(S) bevoegdheid.

Secretariaat Zweefvliegen, CAO administratie

Na het vertrek van Charlotte Koren diende Ronald de Vries zich al vrij snel aan om de werkzaamheden van het secretariaat Zweefvliegen en de CAO administratie over te nemen. Begin augustus was het zover.

Ronald is geen onbekende in zweefvliegland, nl. oud-voorzitter van de Gooise Zweefvliegclub, technicus en ARS inspecteur. Daarnaast heeft Ronald een financiële achtergrond. Een mooie basis om het secretariaat zweefvliegen weer snel op volle kracht te laten functioneren. Ook de CAO administratie is bij hem in goede handen.

Op volle kracht vooruit

Met de komst van beide heren is er sprake van een flinke versterking van het KNVvL verenigingingsbureau voor de afdeling Zweefvliegen. Het ABZ ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet!

Met dank aan Frouwke Kuijpers, die na het wegvallen van Charles Kerstens en het vertrek van Charlotte Koren beide taken op zich heeft genomen.
Zij gaat weer terug naar haar eigen functie binnen de KNVvL en zich weer focussen op (Top)sport en Opleiding. Dit past bij het huidige beleid van het KNVvL Hoofdbestuur om de KNVvL meer te profileren als Sportbond o.a. door meer gebruik te maken van de kennis en de (ondersteunende) activiteiten van het NOC*NSF.