Zo werd het plan op 2 juli om 7.07 uur aangekondigd op Facebook:

"No guts, no glorie.

Roelof en ik wachten nu al 4 jaar op een dag waarop het mogelijk is een 750km FAI opdracht te vliegen met een clubklasse vliegtuig. Vandaag lijkt toch echt die dag te zijn. Er is in Nederland nog nooit een afstand boven de 600km gedeclareerd in deze klasse. Dus als het lukt zou dat fantastisch zijn.

De voorspellingen spreken elkaar nog wat tegen maar de hoop is dat Toptherm de keutel aan het schone eind heeft. De dooie occlusie die nu nog over Nederland ligt zou op moeten lossen. Als we over 7 uur het Sauerland over Winterberg op schuiven hebben we er als het goed is geen last meer van.

https://soarscore.com/

Anne Hoekstra heeft voor ons de taak online gezet. Dus je kunt onze strijd met de elementen vanaf kantoor gewoon volgen. Ik vlieg de E9 van de GeZC, Roelof de WY. In het menu linksboven kun je het één en ander aanpassen. We verwachten binnen 10 uur vliegen weer op Terlet te zijn."

…. en dat is dus helemaal gelukt!

De uitgezette FAI driehoek van 750 km afgevlogen door Roelof Corporaal en Sander Terpstra. Klik om hun prestatie op de OLC te zien, en hun eigen commentaar.

Roelof: "Gedeclareerde 750km FAI! Samen met Sander, na 3 jaar is het dan eindelijk gelukt! Na uitgraven bij Brilon (...) urenlang mijn best gedaan weer in de buurt te komen van Sander die als een raket en vol enthousiasme het rondje om ging. Gelukkig bij Malden elkaar weer tegen gekomen en samen naar huis kunnen vliegen. Ruud en DDWV bedankt voor de vroege start! Prachtige dag".

Sander: "Declared 750 FAI driehoek. Gewoon op de LS4 van de club. En wat voor club?! Dank Gezc. Dank Ruud voor de sleep op achterlijk tijdstip. Dank DDWV, fantastisch concept!Hier is de clubklasse niet voor gemaakt. Dit is leuk om eens af te vinken maar bijna 10.30 uur vliegen gaat op werk lijken. Zoals Roelof zei na uitstappen: Voor het zelfde geld zit je nu in San Francisco!!"

Van harte gefeliciteerd Sander en Roelof!

Het Friesch Dagblad pikte het nieuws op: lees hier het uitgebreide verhaal

De Friese vlag was erbij.. en véél drinken. Ruim 10 uur vliegen, daar droog je nogal van uit.