Waarom SION :

Overlandvliegen is geweldig! Daarover zijn de liefhebbers het eens. Maar beginnen met overlandvliegen is toch een hele stap. Voor het eerst buiten glijbereik van je veld… brr… Hoe werkt het, het weer / de meteo, een plan maken, alle luchtruimbeperkingen, navigeren, gebruik van je radio, optimaal thermiek vinden en benutten, en wat als je hoogte toch wel zorgelijk wordt?

Voor het eerst overland gaan is, kortom, iets wat je liever niet zómaar doet. Om die stap te vergemakkelijken hebben samenwerkende zweefvliegclubs SION in het leven geroepen. De Stuurgroep Integraal Overlandvliegen Nederland. SION organiseert regelmatig SION weken voor beginnende overlandvliegers En – goed nieuws voor wie daar aan toe is – de SION weken voor 2019 zullen plaatsvinden van 6 t/m 10 mei op Terlet door de GeZC en van 15 t/m 19 juli op Malden door de NijAC. De aanmelding is geopend voor beginnende overlandvliegers (met GPL of LAPL en maximaal 10 overlands) , die een vliegtuig, een ophaler en liefst ook een coach kunnen regelen. Ook een goede gelegenheid voor ‘herintreders’. Per SION week is er plaats voor maximaal 20 kisten.

… en specifiek voor de SION weken van dit jaar:

Dit jaar is er elke dag een extra vliegend coach aanwezig bestaande uit (ex)- junioren en (ex)-kernploegvliegers om als vliegend coach mee te vliegen!

Bij niet vliegbaar weer wordt er aandacht aan de theorie besteed.

Startgeld €24,- per start, inclusief 2x onderuitzakken.

Campinggeld etc. volgens de gebruikelijke club tarieven

Voel je er voor? Geef je snel op, je mag je zelfs voor beide weken aanmelden!

Aanmelden kan via het SION-aanmeldingsformulier.

S.v.p. pas aanmelden indien je deelname (beschikbaarheid clubkist, coach, ophaler) zeker is.

Wil je nog extra informatie, heb je een vraag of wil je even overleggen? Mail naar: info.sion.zweef@gmail.com
Namens Nico Koster,
a.i. Coördinator breedtesport CWS, lid ABZ

met vriendelijke groet,
Chris de Jong, GeZC
Frouwke Kuijpers, NijAC
(beiden enthousiaste overlandvlieg promotor)
Meer informatie op: www.sion.zweefportaal.nl