.. een persbericht van PR Gilze - meer weten over PR en meedoen met landelijk netwerk?

Zweefvliegster Marissa Starreveld-Prins (30 jaar) uit Gilze heeft op 2 & 4 mei vanaf vliegveld Venlo maar liefst 18 Nederlandse zweefvlieg records gebroken. Voor zover bekend is het niet eerder voorgekomen dat iemand zoveel records in zo’n korte tijd heeft gebroken.

Marissa, lid van Zweefvliegclub GLC Illustrious, maakt deel uit van de Nederlandse selectie zweefvliegen. In het kader van haar voorbereidingen op het komende wereldkampioenschap had ze een trainingsvlucht gepland vanaf zweefvliegveld Venlo, waarbij ze de mogelijkheid had om 26 records te breken.

Met het mooie weer van de afgelopen periode waren de omstandigheden optimaal op om zonne-energie de vlucht van ruim 400 kilometer met hoge snelheden af te leggen. Om goed in het wedstrijdritme te komen en meerdere typen opdrachten te oefenen heeft ze deze vlucht in twee verschillende varianten gevlogen met als resultaat: 18 vrouwenrecords en 1 nationaal record verpulverd.

Op 2 mei voerde de vlucht van Venlo naar Cloppenburg in Duitsland en terug. De afstand van ruim 432 km heeft ze, afgezien van de start, volledig op zonne-energie afgelegd met een gemiddelde snelheid van 88,2 km/uur.

Op 4 mei snelde ze van Venlo, via Varsseveld en Marl weer terug naar Venlo, een afstand van 225 km met gemiddeld 82,9 km/h.

Zweefvliegwedstrijden worden, net als bijvoorbeeld bij het zeilen, in verschillende klasses vliegtuigen gevlogen. Omdat Marissa de vluchten in een “standaard klasse” vliegtuig gevlogen heeft en ze de afstanden ook sneller heeft gevlogen dan voorgangers in twee hogere klasses zijn deze records in die klasses ook aan haar toegekend. Dat geeft aan hoe bijzonder de prestatie is die ze heeft neergezet. Na de vlucht heeft ze de records ter beoordeling aangeboden en deze zijn gister aan haar toegekend.

Haar ambities voor het komende WK zijn hoog en ze traint veel want om tot maximale snelheden te kunnen komen is het belangrijk de geplande koersen goed te volgen ondanks mogelijke beperkingen van het weer (bijvoorbeeld wind en bewolking) en beperkte ruimte in het luchtruim door bijvoorbeeld grote vliegvelden. Uit de flight tracks blijkt dat ze zeer consistent gevlogen heeft, dus dat belooft wat voor het WK.

Meer informatie kunt u inwinnen bij:

Marissa Starreveld- Prins

PR KNVvL: Remco van den Berg

beiden bereikbaar via: communicatie.zweefvliegen@knvvl.nl

Achtergrond informatie:
GLC Illustrious - Zweefvliegen vanaf Gilze Rijen, Noord-Brabant

Tot zover het persbericht... geweldig gedaan Marissa!

Maar ook: Goed gedaan, een persbericht gemaakt over deze prestatie. Meer PR??

De nieuwe PR-commissie voor de Afdeling Zweefvliegen heeft als doel Zweefvliegen in de media te laten schitteren, om nieuwe zweefvliegers te werven maar ook om bekendheid en goodwill te kweken. Remco van den Berg heeft dit persbericht naar een aantal media gestuurd en we hopen natuurlijk dat het wordt opgepikt. Hij is PR man van Gilze maar ook lid van de nieuwe commissie. Vandaar de aanduiding bij zijn naam: PR KNVvL.

Wij willen graag clubs ondersteunen in hun PR, door tips te geven, een netwerk te vormen voor het uitwisselen van tips en zichtbaar te maken wat er 'gelukt is' - zodat we weer beter leren hoe we de media het beste kunnen benaderen. En gebruik maken van gebeurtenissen van landelijk belang om ook zelf landelijke media aandacht te zoeken: kampioenschappen, Euroglide, .. misschien onze veiligheids-initiatieven of een spectaculair nieuw vliegtuig?

Ben je actief in PR of wil je dat worden? Doe mee

Voor het vormen van het PR netwerk gaan we contact opnemen met clubbesturen om namens de club een PR persoon aan het netwerk te verbinden. Maar we willen ook graag onze (nog kleine) commissie uitbreiden en / of deskundigheid en enthousiasme aan ons netwerk toevoegen. Je kunt je aanmelden via ons gezamenlijk mailadres communicatie.zweefvliegen@knvvl.nl