Het Nederlands Kampioenschap heeft voorlopig de zegen van de weergoden; al 4 dagen vliegbaar!

In 4 klassen strijden 46 deelnemers om de beste dagscores en bouwen zo aan hun eindresultaat. Dagelijks eervolle podiumplaatsen te verkrijgen - en de pechvogelprijs natuurlijk.

Dit alles mogelijk gemaakt door de crew; hier op de foto gezet door Ayold Zwaga met de duidelijk herkenbare teamkleding.

Ook familiefeest en interessante lezingen

Dat zweefvliegen een familiesport is blijkt wel uit de geweldige fotoreportages op Facebook door Willemijn de Lange: ophalers zijn vaak partners, ouders, broers en zussen, vliegmaatjes die zelf niet deelnemen aan de NK. Kinderen, kleuters mee.. die groeien ermee op en zijn over een jaar of 10 de volgende generatie!

Dinsdag 14 mei om 19.00 uur is er een lezing door Inspanningsfysioloog dr. Gerard Rietjens over omgaan met hitte! Op verzoek van het WK team Uvalde 2024 (waar de temperaturen tot ver boven de 40 graden uit kunnen komen) en met ondersteuning van de CWS en de organisatie van de NK wordt deze bijeenkomst mogelijk gemaakt.
Alle (wedstrijd) vliegers, ophalers en andere belangstellenden zijn van harte welkom in de briefingroom van de NK (werkplaats Gezc).

Volg alle opdrachten en uitslagen!

Er stond een 'klacht' op Facebook: waarom zien we niet meer van die spectaculaire finishes over de Thermiekbel??

De reactie: volgens de veiligheidsvoorschriften wordt er tegenwoordig op een paar km van Terlet gefinished. Maar alles is tegenwoordig goed te volgen via de social media!

De mooiste beelden en de laatste nieuwtjes op eerder genoemde facebook pagina; voor de officiƫle opdrachten en uitslagen moet je hier op soaring spot zijn!