Op zaterdag 31 augustus wil de Commissie KunstZweefvliegen een kunstzweefvliegwedstrijd organiseren op de vliegbasis Deelen.

De wedstrijd is bedoeld voor de beginnende kunstzweefvlieger, waarbij uiteraard de figuren relatief eenvoudig zijn. Tijdens deze wedstrijd zullen ervaren kunstzweefvliegers en leden van de kernploeg aanwezig zijn en begeleiding bieden. Ook zal er gejureerd worden door een aantal judges.

Meedoen? Leuk en leerzaam!

Het doel van de organisatie is om deze wedstrijd een leerzaam maar bovenal een ontspannen karakter te geven. Het winnen van deze wedstrijd moet niet het belangrijkste doel zijn voor de deelnemer maar vooral het opdoen van vaardigheden en elkaar leren kennen. Deelnemers moeten wel beschikken over een Basic of Advanced privilege.

De programma's (sequences) die op deze dag zullen worden gevlogen staan op de website van de commissie . We hopen dat het lukt om iedere sequence 2x te laten vliegen door de deelnemers. Je kunt je op deze website als deelnemer aanmelden

De wedstrijd berust op het principe BYOP (bring your own plane)

Vereisten om mee te doen?

Voor de sequence van de Beginners klasse moeten de deelnemers minimaal de Basic privilege bezitten. Voor de Sportsman klasse de Advanced privilege.

Voor vragen mail: [email protected]