Afgelopen maand hebben van 11 tm 23 juli op Pociunai ( Litwouwen ) de EK zweefvliegen voor junioren plaats gevonden. Door het gebrek aan wedstrijden misten de vliegers natuurlijk wedstrijdritme maar door verschillende meetings stond het team toch goed voorbereid aan de start

Het Nederlandse team….

In de clubklasse vlogen Jelmer Vis, Lars van Breemen en Simon van den Eijkel mee. Zij vlogen allemaal op een LS4. Simon vloog op de LS4 van de Stichting Zweefvliegevenementen (Au). Deze stichting heeft als doel om de junioren zweefvliegerij te ondersteunen. De Stichting heeft twee van deze prachtige vliegtuigen in bezit.
In de standaardklasse namen Nick Faber en Mark van der Ham deel. Deze 2 klassen werden geleid door de Belgische Ellen de Roo.

Spannende resultaten in de clubklasse!

Op dag 2 wisten de clubklasse mannen een grote slag te slaan in het klassement door als een van de weinige teams de opdracht te voltooien. Tot vlak voor het einde van de wedstrijd bleven de vliegers het complete podium bezetten, maar na een mindere dag op het einde van de wedstrijd moesten ze genoegen nemen met plekken vlak onder het podium.
In de standaardklasse wisten zowel Nick als Mark een dagwinst te behalen. Uiteindelijk legde Nick beslag op de 14de plek en Mark op de 11de.

Goede basis gelegd

Na een moeizame periode door de corona problematiek kunnen we stellen dat de nationale juniorenploeg een fantastische start heeft gemaakt richting het grote doel, de WK in Tsjechië in 2022!