SION en TABOE zijn voor de meer ervaren zweefvliegers redelijk gevestigde begrippen binnen zweefvliegend Nederland. Maar SION en TABOE zijn juist bedoeld voor de minder ervaren zweefvlieger die na het behalen van zijn brevet verder wil. Ter herinnering, SION is bedoeld voor de beginnende overlandvlieger, tot zelfs je eerste overland als je zelf een coach meeneemt; de bovenkant van de SION doelgroep heeft zo rond de 7 overlands. TABOE doelgroep is juist voor de zweefvlieger die al wat overlands gevlogen heeft en zich verder wil ontwikkelen in het overlandvliegen: tactische beslissingen, snelheid maken e.d. Zeg vanaf 5 overlands tot en met Junioren Wedstrijd Venlo niveau is de TABOE doelgroep.
Ter ondersteuning van de verschillende niveaus zijn er tijdens de praktijkweken coaches op de grond aanwezig of ze vliegen mee. Coaches komen mee met de deelnemende vliegers of worden door de organisatie gevraagd.

Nieuwe formule

Dit jaar zijn er waarschijnlijk twee praktijkweken voor SION en TABOE beschikbaar, één op Terlet en één op Malden. Om beide doelgroepen zo groot mogelijke kans te geven op deelname gaan we twee gecombineerde SION/TABOE praktijkweken organiseren. Ook voor de organisatie is dit nieuw. De onderkant van de doelgroep voor SION verschilt wezenlijk van de bovenkant van de doelgroep voor TABOE; in het midden zit er echter een grote overlap.

Als je nu al belangstelling hebt om deel te nemen aan een praktijkweek of je hebt vragen kan je op dit emailadres terecht. Info.sion.zweef@gmail.com

Gezocht.... coördinator

Maar eerst:
Ik ben op zoek naar een zweefvlieger die de vertegenwoordigers van de GeZC en NijAC en mij wil helpen in het opzetten van de twee praktijkweken.
Het werk zal voornamelijk coördinerend zijn omdat zowel de Gelderse als de NijAC zeer degelijke clubs zijn met een goed doordeweeks vliegbedrijf en heel veel kennis onder de eigen leden.

Heb je ruime overland ervaring, tenminste affiniteit met het wedstrijdvliegen en wil je helpen met het opzetten van de praktijkweken?

Mail mij. Info.sion.zweef@gmail.com

Met vriendelijke groet,
Nico Koster