Het zal je niet ontgaan zijn dat het seizoen is begonnen. Blauwe luchten, cumulus en de eerste flinke vluchten staan online. Met als mooie start hier de vluchten van zondag 6 maart. Het seizoen is 'aan'.

Met alle versoepelingen zien we het wedstrijdseizoen met vertrouwen tegemoet. De inschrijving van meerdere Nederlandse wedstrijden, inclusief het NK, is al geopend. De eerste wedstrijd is gepland op 7 en 8 mei op Teuge! Heb je plannen, schrijf je dan in, dan weet de wedstrijdleiding waar ze aan toe is en kunnen we vooruitkijken naar goed gevulde wedstrijden. Hier vind je alle info en kan je doorklikken om in te schrijven. Overigens is één van de leuke dingen van wedstrijden vliegen dat je op pad gaat onder omstandigheden dat je anders niet zou zijn gegaan.

WK-teams bereiden zich ook voor...

De voorbereidingen van onze teams die naar de WK’s gaan, lopen op volle toeren. Er is veel aandacht voor de techniek – vooral het gebruik van vluchtcomputers – en wijzigende regels. Omdat onze sport in hoge mate een mentaal spel is, hebben onze vliegers deelgenomen aan een masterclass van een sportpsycholoog.

Investeren in teamstrategie en -tactiek leverde vorig jaar een tweede plaats als TeamNL op. Dus daar blijven we aan werken.

Spanning rond Oekraïne

Onze gedachten zijn uiteraard bij de mensen die het slachtoffer zijn van het drama in Oekraïne. Daarbij vergeleken is onze onzekerheid zeer betrekkelijk. Een beetje spannend blijft het wel. Het WK voor vrouwen vindt in het Verenigd Koninkrijk plaats, de overige WK’s allemaal in het voormalige Oostblok. Een stuk dichter bij de Oekraïense brandhaard dan Nederland. De wedstrijd in Hongarije is al verplaatst naar een ander vliegveld vanwege de nabijheid van een NAVO basis.