Op dinsdag 2 maart heb ik in het kader van mijn afstudeerscriptie voor de Commissie Veiligheid Zweefvliegen (CVZ) een enquête verstuurd onder zweefvliegend Nederland. Het heeft slechts 2 uur en 20 minuten geduurd en toen was de minimaal benodigde response van 349 terugkoppelingen al behaald. Uiteindelijk is de enquête afgesloten met ruim 850 reacties!

850 reacties tegenover de +/- 3000 actieve zweefvliegers. Maar liefst 28%! Daar zijn heel wat onderzoeksbureaus jaloers op. Dit bewijst wederom wat voor community wij zijn.

... en de resultaten?

Ook bleek de interesse in de resultaten en het onderzoeksrapport groot te zijn. Aanvankelijk zou ik deze sturen naar iedereen die zijn of haar mailadres in de enquête achtergelaten heeft. Dat blijkt nu tijdrovend. Zo'n grote interesse had ik niet verwacht ;-) Inmiddels zijn alle mailadressen verwijderd en het onderzoeksrapport zal medio juni via de kanalen van de KNVvL gepubliceerd worden.

Dank aan iedereen die de tijd en moeite genomen heeft om de enquête in te vullen. Laten we hopen op een voorspoedig, maar vooral veilig vliegseizoen.

Met vliegende groet,
Bram Bosmans