Al jarenlang is Peter Mink een enthousiast kunstvlieger. Ooit werd hij Nederlands Kampioen in de Sportsman-klasse in de ASK-21 die hij toen met een groepje bezat. Later nam hij een aandeel in een MDM-Fox. Peter merkte dat hij de laatste jaren steeds minder op die Fox vloog omdat die ook meestal op vliegbasis Deelen stond.

.. te weinig profijt van zijn aandeel in een andere Fox... actie!

Vorig jaar hakte hij de knoop door. Een eigen Fox! Twee dingen nam hij zich voor: Qua uitrusting moest hij helemaal naar zijn zin worden en daarnaast moest het de meest spectaculaire Fox ter wereld worden! In 2019 reed Peter naar Polen, waar hij een fonkelnieuwe Fox bestelde. Een aantal keren ging hij ter plekke de vorderingen van de bouw bekijken. “Het is niet normaal hoe vakkundig ze daar zijn; alles is tot in de puntjes afgewerkt” aldus Mink.

Spectaculair ontwerp

Met een grafisch ontwerper maakte hij een spectaculair ontwerp voor zowel de kist als de grote aanhanger die hij zelf bouwde met hulp van een paar goede vrienden van GLC Illustrious. Met die vrienden samen vormt Peter het ‘Glider Aerobatic Showteam’, waarmee hij op termijn ook op vliegshows acte-de-présence wil gaan geven. Op zondag 28 juni maakte Peter de eerste vlucht en kwam met een grijns van oor tot oor weer terug op baan 20 op de vliegbasis Gilze-Rijen. “Ik heb er heel veel werk aan gehad, maar het was het dubbel en dwars waard”.
Facebook:

https://www.facebook.com/GliderAerobaticShowTeam/