Natuurlijk, dit is de Nieuwsbrief Zweefvliegen. Maar zweefvliegers delen hun luchtruim – en hun passie - regelmatig met andere luchtsporters. Op 6 april beleefden zweefvliegers , ballonvaarders en motorvliegers een gezamenlijk feestje op Twente Airport. Aanleiding was het jubileum van het (ballonvaarten) bedrijf Wilco Air BV. Marcel Davids, voorzitter van de Twentsche Zweefvlieg Club, zette een enthousiast verhaal met veel foto’s op Facebook. De verschillende luchtsporten maakten nader kennis met de (eigen-)aardigheden van de ander; zo ging Marcel mee met een ballon zonder mandje en vloog ballonvaarder Marije Roozendaal mee in een zweefvliegtuig – met als piloot Martijn Hoogeslag, die zelf trouwens ook de jongste ballonvaarder van Nederland is. Nog veel meer foto's van het evenement vind je hier: de foto's mogen gebruikt worden met bronvermelding: Johan Hetebrij


Op 15 september 2018 vierden we de eerste Dag van de Luchtsport. Die dag werd georganiseerd op initiatief van Zweefvliegen maar op veel locaties waren ook andere luchtsporten aanwezig. De bedoeling van de dag was niet zozeer leden werven maar vooral zichtbaarheid en goodwill. We zijn inmiddels plannen aan het maken voor een nieuwe Dag van de Luchtsport in september 2020, dan van af het begin te organiseren door de gezamenlijke luchtsporten. Daarvoor kunnen we natuurlijk veel leren van zo’n mooie ervaring op Twente Airport, die weliswaar niet open was voor publiek maar een goede basis legt voor samenwerking.


In het seizoen 2019 zullen veel zweefvliegclubs hun eigen evenementen vieren, waarbij de ervaring en het materiaal van 2018 hergebruikt en verbeterd wordt. Misschien is voor jouw club het evenement van Twente een inspiratie?

De foto's zijn van Bennie Bos. Martijn Hoogeslag legt de principes van het zweefvliegen uit, zweefvlieger Klaas Agelink (links) vliegt mee met een ballon zonder mandje en ballonvaarder Marije maakt een zweefvlucht.