De inschrijving voor de Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) 2022 is geopend.

Dit jaar organiseert de VEZC de 50e (!) editie van de Nationale Junioren Wedstrijd.
Bij deze wedstrijd, die dit jaar van zaterdag 6 t/m zaterdag 13 augustus plaatsvindt op vliegveld Venlo, staat het leerelement centraal. Met de hulp van ‘scouts’, meestal ervaren wedstrijdvliegers, leer je alle belangrijke aspecten van het wedstrijdvliegen kennen. Denk aan bijvoorbeeld vluchtvoorbereiding, het correct ronden van keerpunten, het plannen van een goede route of het maken van een goede final glide. Vliegveiligheid staat hierbij altijd voorop.

En we hopen natuurlijk op beter weer dan vorig jaar...

Hoe werkt het?

Onder begeleiding van een ervaren wedstrijdvlieger wordt dagelijks een opdracht gevlogen; bij goed weer soms een opdracht van 300 km. Naast het vliegen staat gezelligheid hoog in het vaandel. Kortom dé gelegenheid om veel andere zweefvliegers te leren kennen in een gezellige sfeer.
Inschrijven kan wanneer je als ervaring minimaal vijf overlandvluchten hebt en nog geen meerdaagse wedstrijd hebt gevlogen. Twijfel niet en schrijf je in!!
Wil je weten hoe dat eruit ziet? Kijk dan bij de verhalen over de vorige edities! KNVvL | Nationale Juniorenwedstrijd 2021 en KNVvL | NK Junioren: veel geleerd....... enne.. je hoeft niet zo 'piep' te zijn om mee te doen!

NK junioren – iets voor jou?

Heb jij je eerste overlandvluchten achter de rug en wil je zien wat het wedstrijdvliegen inhoudt? Of ben je een meer ervaren overland vlieger maar wil je kijken of je jouw vliegstijl verder kunt verbeteren? In beide gevallen is de Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) iets voor jou.

Meer informatie en inschrijven kan via de site: http://njw.zweefportaal.nl/news.php
Tot ziens op vliegveld Venlo.

De groepsfoto van 2019 - nog niks COVID, hopelijk dit jaar weer zo knallen?