De Vereniging Historische Zweefvliegtuigen organiseert, in samenwerking met de Gooise Zweefvliegclub, voor de 4e keer een cursus hout. De cursus vindt plaats in 2 weekenden, zodat de reparatieklussen goed kunnen worden afgerond.

De cursus vindt plaats in de volgende weekenden: 16,17 en 23,24 oktober 2021

De cursus is bedoeld voor (aspirant)-techneuten en alle houtliefhebbers die iets meer van houtherstel willen weten. De cursus wordt gegeven in de werkplaats van de Gooise Zweefvliegclub (www.gozc.nl)

Adres: Noodweg 49 J. 1213 PW Hilversum

Praktische zaken

De bijdrage voor deze 2 weekenden durende cursus is € 135,- voor VHZ leden en € 170,- voor niet VHZ-leden.
De inschrijftermijn sluit op 30 augustus 2021 (vol=vol)
De inschrijving is pas definitief na betaling van het cursusgeld.
We hebben een beperkt aantal cursusplaatsen beschikbaar.

Het clubhuis verzorgt de thee en koffie. Wij zullen voor een lunch zorgen voor € 5,-. Zaterdag na de cursus kan er in het vliegveldrestaurant worden gegeten.

Op Hilversum is geen camping of overnachtingsmogelijkheid, wel is er een camping op 500 meter afstand van de club, genaamd ‘Zonnehoek’ in Hilversum 035 5771926

Neem gereedschap mee als je dat hebt, bv. rasp, beitels, kapzaag, stanleymes.

Het boek “houten zweefvliegtuigen & techniek” geschreven door Jan Forster, met reparatie-, onderhoudsadviezen en handige tips is te koop voor €35,-

COVID-19

COVID-19 blijft ons bezig houden, ook met deze regels is het mogelijk de cursus door te laten gaan. We vragen dan ook de 1,5 meter tijdens de cursus in acht te nemen en bij een verkoudheid thuis te blijven. Ook handen wassen is bij ons de gewoonte. We hebben voldoende oefenmateriaal waarbij de 1,5 m kan worden gehandhaafd. Als dat niet lukt zullen we voor mondkapjes zorgen. Alleen met deze veiligheidsmaatregelen kunnen we de cursus door laten gaan. We houden zoveel als mogelijk deuren open dus neem ook een warme trui mee.

Meer info over het programma en inschrijven

In bijgevoegd pdf document vind je op pg 2 het uitgewerkte programma.

Tot ziens in de werkplaats van de Gooise Zweefvliegclub!
Martijn Hoogenbosch, Voorzitter technische commissie VHZ

Aanmelden bij e-mail: martijnhoogenbosch@gmail.com met bijgevoegd formulier.

PS: Kandidaten voor de L1 of L2 bevoegdheid inclusief houtreparatie kunnen de cursus gebruiken als 'On the Job Training' volgens Part 66 L bij de aanvraag van de bevoegdheid als technicus Part 66 L1 en L2.