Wat is e-learning?

De commissie veiligheid is bezig met het ontwikkelen van verschillende e-learning modules. Dit zijn online leerprogramma’s waarmee op een interactieve wijze voorlichting en instructie gegeven kan worden over zaken zoals het doen van een veiligheidsmelding, de veiligheidscultuur of een veilige lierstart.

De afdeling zweefvliegen beschikt over software waarmee deze modules gemaakt kunnen worden. Vanzelfsprekend moeten mensen met verstand van zaken de inhoud van zulke modules vormgeven.

Waarom e-learning?

Het voordeel van e-learning is veelvoudig. Zweefvliegers kunnen op een voor hen geschikt moment, op afstand, leerstof tot zich nemen. Deze leerstof is bovendien gestandaardiseerd, en wordt op een meer interactieve wijze overgebracht. Op de lange termijn is een gunstig effect dat lessen die nu op elke club jaar in, jaar uit gegeven worden, in e-learning presentaties beschikbaarzijn. Zo speel je heel wat vrijwilligers vrij die hun tijd kunnen besteden aan extra toelichting en het beantwoorden van vragen of bijvoorbeeld winteronderhoud. E-learning is daarnaast een bewezen middel dat o.a. binnen de verkeersvliegerij al jaren breed wordt toegepast.

Wie zoeken we?

Binnen de CVZ zijn enkele leden al aan de slag gegaan met het maken van een eerste opzet maar we zijn op zoek naar versterking van dit team. We zijn met name op zoek naar mensen met een onderwijsachtergrond en didactische vaardigheden, dit is echter geen vereiste.

Denk jij dat je een bijdrage zou kunnen leveren aan de toekomst van veilig zweefvliegen door middel van het ontwikkelen van e-learning? Meld je dan aan door een e-mail te sturen aan [email protected].