Een opdracht vooraf uitzetten om je prestatie erkend te krijgen.. dat ging in 1987 zo

In de Algemene Ledenvergadering brengen de verschillende commissies verslag uit van wat ze de afgelopen periode gedaan hebben en wat hun plannen zijn.

Bas Seijffert, voorzitter van de Commissie SportZaken, had deze keer een wel heel enthousiast verhaal.

Het is wat rustig geweest met brevet vliegen. De leden van de commissie zijn wel 30 minuten per brevet bezig omdat mensen de regels niet kennen. We proberen dan toch het brevet te kunnen goedkeuren; het zou fijn zijn als de sportcommissarissen hierin actiever zijn.

Er waren minder wedstrijden dit jaar, misschien daarom zijn er meer records gevlogen. Een record beoordelen kost soms een hele middag. SeeYou is niet helemaal goed geprogrammeerd. Er waren dit seizoen 15 recordvluchten, waarbinnen 41 records zijn gescoord.

Een paar bijzondere prestaties er uit gelicht

Annemieke Koers, 651 km met ASW-27, scoorde in één vlucht 12 vrouwenrecords;

Alfred Alfers een vrije afstand via 3 keerpunten van 1107 km; zo ver uit, is nog nooit gevlogen. Hij had zijn primaire logger niet goed geprogrammeerd, anders had hij ook 1124 km gescoord. Hij doet het volgend jaar nog een keer. De vlucht vind je hier

Robin Smit vloog met een LS4 lange vluchten van bijna 900 km. Met Condor vliegen raak je kennelijk goed getraind. Met een LX is navigatie ook makkelijker geworden en dan kan je met een LS4 bijna 900 km halen..

1000 km vliegen vanuit Nederland..... ooit echt heel bijzonder

In 2004 werd de eerste 1000 km gevlogen door Ronald Termaat, dat record heeft jaren gestaan.

En kijk nu eens in 2020: (deels OLC kilometers, niet alle vluchten betreffen gedeclareerde overlands)

Alfred Alfers 5x
Peter Millenaar 4x
Steven Raimond 2x
Mark Leeuwenburgh 2x
Rien Bastiaanse / Ronald Termaat 1x
Dirk Nieuwenhout / Ronald Termaat 1x
Joris Gernaey / Jurjan Venema 1x
Roelof Corporaal / Bart Groen 1x


Belangstelling? bezoek de site van de CSZ ...

Op de site van de Commissie SportZaken is alle informatie te vinden over de commissie, oude en nieuwe records. Ook de spelregels zijn daar terug te vinden.