Roos Fennis, zweefvliegster bij GAE en vorige maand even genoemd als fotografe, studeerde aan de Hogeschool Utrecht, richting Communicatie en Multimedia Design. Ze wilde graag afstuderen op het onderwerp Werven van jongeren. In overleg maakten we er ‘Behoud van zweefvliegende jongeren’ van en de KNVvL bood haar een afstudeerplek. Al snel had ze een enquête uitgezet onder de zweefvliegende KNVvL leden <25, en onder de vertrokken zweefvliegende KNVvL leden van dezelfde leeftijdsgroep.

Bestand Type Grootte
Resultaten enquete gestopte leden pdf 970,063 KB
Resultaten enquete actieve leden pdf 926,537 KB

Corona slaat toe..

Zo maakte ze een vliegende start. Helaas viel door Corona haar plan in duigen, maar niet getreurd: ‘even’ aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid – en door!

Juist voor de vraagstelling van Roos en ook gezien haar doelgroep bleek er toch veel mogelijk, en dinsdag 16 juni studeerde ze geheel volgens de planning af met een mooi werkstuk: ontwerp én wat ervoor nodig is om het tot leven te brengen.

Wat is ZweefNext?

Het concept ZweefNext is een online clubhuis, een platform waar jonge zweefvliegers elkaar kunnen ontmoeten, motiveren en uitdagen. Informatie uitwisselen, over zweefvliegen en over (zweefvlieg-) evenementen waar ze elkaar ook irl kunnen treffen.

Nu is het aan ons om het concept verder te brengen.

Bedankt Roos, en hartelijk gefeliciteerd!