Bij de VHZ (vereniging Historische Zweefvliegtuigen) oefenen we sinds een paar jaar weer met de rubberkabelstart; de startmethode die honderd jaar geleden de standaard was. Na een aantal excursies naar de Wasserkuppe zijn we nu zover dat we een aantal bevoegde instructeurs binnen de vereniging hebben en dat we op onze jaarlijkse rally’s vrijwel altijd een dagdeel wijden aan deze startmethode.

Bungeedag 4 november op Terlet.. met uitwijk

We proberen elk jaar ten minste eenmaal een ‘bungeedag’ te organiseren buiten het reguliere vliegseizoen. Ook in 2023 staat weer zo een dag op de planning.

Zoals met heel veel zweefvliegactiviteiten zijn we afhankelijk van het weer. Zeker buiten de zomermaanden is het niet uitgesloten dat wind of regen ons tegen zitten. Maar we hebben goede hoop dat het komende najaar, in november, de geplande dag kan doorgaan.

Op zaterdag 4 november gaan we naar Terlet , met als eerste uitwijkmogelijkheid de zondag daarna, 5 november. Een eventuele uitwijk naar het weekeinde daarna is een alternatief.

Voor leden van de VHZ, andere belangstellenden welkom

De bungeedag is een activiteit van en door VHZ leden, maar ook andere zweefvliegers in Nederland zijn welkom om het gebeuren mee te maken en om te helpen met het van de grond trekken van de vliegtuigen. Mocht je zelf een rubberkabelstart willen maken onder toezicht van een van onze instructeurs, dan is dat mogelijk als je eerst ter plekke lid wordt van de VHZ (jaarcontributie € 25,-)