Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Algemene Luchtvaart (ALA)

De Algemene Luchtvaart Afdeling (ALA) is de afdeling voor luchtvaartliefhebbers die niet direct actief zijn bij de specifieke luchtsporten, maar die vooral op de hoogte willen blijven van de luchtvaartwereld van vroeger en nu. De ALA kent leden door heel Nederland en daarbuiten.

Leden van de ALA ontvangen elke twee maanden het blad ‘Verenigde Vleugels’, het grootste tijdschrift voor de Nederlandse luchtvaarthistorie, en ontvangen regelmatig e-mails met het laatste nieuws op dat gebied.  Zij kunnen meedoen aan excursies en bijeenkomsten om meer over de luchtvaartwereld te weten te komen en kunnen natuurlijk ook zelf de lucht in om te vliegen. Ook krijgen zij 25 % korting op toegang tot het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome voor een gezin met maximaal 5 personen.

De ALA werkt samen met de Vriendenkring Aviodrome en de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Luchtmacht’ afdeling Schiphol en N-Holland. Leden zijn welkom op elkaars activiteiten. ALA-leden hebben gratis toegang tot de evenementen tenzij anders vermeld, andere KNVvL'ers, leden van de Vriendenkring, en die van de KNVOL,  afdeling Schiphol-N-Holland betalen een toeslag van € 5,-.

Lid worden

Wilt u ook tegen banden van een vliegtuig schoppen en interessante verhalen horen, word dan lid van de ALA. U ontvangt tevens zes keer per jaar het blad 'Verenigde Vleugels’ - het grootste tijdschrift op het gebied van de historische luchtvaart in Nederland -, een maandelijkse Nieuwsbrief en natuurlijk een aanbod van verschillende excursies en lezingen in binnen- en buitenland.

Aanmelden voor de ALA kan online. De contributie kunt u vinden op deze pagina

Programma

Bekijk de activiteiten van ALA op deze pagina.
 

Nieuwsberichten

Dagje Lelystad met de ALA
Algemene Luchtvaart (ALA)

Op zaterdag 2 september kunt u met de ALA mee naar Lelystad.

We brengen eerst een bezoek aan de Vroege Vogels en krijgen daar een rondleiding door hun museum. Vervolgens gaan we naar de Catalinahangaar en we sluiten de dag af met de Black Shapes bij Zelfvliegen.

De kosten zijn 12,50 euro. ALA leden krijgen 2,50 korting en betalen 10 euro.

lees verder

Verslag bezoek Nederlands Transportmuseum
Algemene Luchtvaart (ALA)

Op zaterdag 17 maart trotseerden 13 enthousiastelingen de snijdende kou om een bezoek te brengen aan het nieuwe Nederlands Transportmuseum (NTM) in Nieuw Vennep. We werden welkom geheten door Arno van der Holst.

Het museum is gevestigd in de oude Bols fabriek, waar tot voor een aantal jaren Fokker Services heeft gezeten. In het NTM zitten verschillende organisaties die zich bezig houden met historisch vervoer. Voor de luchtvaart zitten hier onder meer de Vliegtuig Compagnie en de stichting Fokker Erfgoed.

lees verder

Kort verslag ALV Algemene Luchtvaart Afdeling
Algemene Luchtvaart (ALA)

Zaterdag 24 februari werd de ALV van de ALA gehouden, in de Vliegclub Schiphol, waarbij aan de orde kwamen jaar- en financieel verslagen 2017 en plannen voor activiteiten in 2018.

Het afdelingsbestuur werd herkozen, waarbij in taakverdeling Michiel Kasteleijn is benoemd tot voorzitter (als opvolger van de in 2017 overleden Peter Andriesse), Loet Kuipers als vicevoorzitter en activiteitencoördinator, Wop van der Veen als secretaris, Jan Schipper als penningmeester en Roger Soupart en Jan Hemink als bestuurslid.

Na de ALV sprak ir Dick Weber zijn deel 2 uit over de ontwikkeling van Fokker in de 20-30'er jaren; een fraai relaas in globaal perspectief. De middag werd besloten met een borrel met toehoorders en leden van de vliegclub.

lees verder

Bezoek het Nederlandse Transport Museum
Algemene Luchtvaart (ALA)

Beleef samen met de ALA de première van een bezoek aan het Nederlandse Transport Museum in Nieuw Vennep.

Op zaterdag 17 maart kunt u kennis maken met het  Nederlandse Transport Museum. Het museum is nog niet officieel geopend, maar wij mogen alvast een kijkje nemen!

Het museum bevat onder andere een deel van de collectie die voorheen op het Hembrugterrein in Zaandam stond. Dus meer dan alleen maar vliegtuigen, maar ook voertuigen, bussen, militaire wagens en (als die er al is) een trein. Verder zal voor het eerst zal de uiterst zeldzame Staearman Hammond uit 1937 te zien zijn.

lees verder

Luchtvaart-studiereis westkust USA
Algemene Luchtvaart (ALA)

Zondag 18 maart tot en met vrijdag 24 maart 2018 is de Amerikareis. 

De reis wordt georganiseerd in samenwerking tussen de Algemene Luchtvaart afdeling van de KNVvL, KNV Onze Luchtmacht
en de Luchtvaarttafel van de Koninklijke Industrieele Groote Club van Amsterdam.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.