Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Algemene Luchtvaart (ALA)

De Algemene Luchtvaart Afdeling (ALA) is de afdeling voor luchtvaartliefhebbers die niet direct actief zijn bij de specifieke luchtsporten, maar die vooral op de hoogte willen blijven van de luchtvaartwereld van vroeger en nu. De ALA kent leden door heel Nederland en daarbuiten.

Leden van de ALA ontvangen elke twee maanden het blad ‘Verenigde Vleugels’, het grootste tijdschrift voor de Nederlandse luchtvaarthistorie, en ontvangen regelmatig e-mails met het laatste nieuws op dat gebied.  Zij kunnen meedoen aan excursies en bijeenkomsten om meer over de luchtvaartwereld te weten te komen en kunnen natuurlijk ook zelf de lucht in om te vliegen. Ook krijgen zij 25 % korting op toegang tot het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome voor een gezin met maximaal 5 personen.

De ALA werkt samen met de Vriendenkring Aviodrome en de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Luchtmacht’ afdeling Schiphol en N-Holland. Leden zijn welkom op elkaars activiteiten. ALA-leden hebben gratis toegang tot de evenementen tenzij anders vermeld, andere KNVvL'ers, leden van de Vriendenkring, en die van de KNVOL,  afdeling Schiphol-N-Holland betalen een toeslag van € 5,-.

Lid worden

Wilt u ook tegen banden van een vliegtuig schoppen en interessante verhalen horen, word dan lid van de ALA. U ontvangt tevens zes keer per jaar het blad 'Verenigde Vleugels’ - het grootste tijdschrift op het gebied van de historische luchtvaart in Nederland -, een maandelijkse Nieuwsbrief en natuurlijk een aanbod van verschillende excursies en lezingen in binnen- en buitenland.

Aanmelden voor de ALA kan online. De contributie kunt u vinden op deze pagina

Programma

Bekijk de activiteiten van ALA op deze pagina.
 

Nieuwsberichten

29 september bezoek aan PS Aero
Algemene Luchtvaart (ALA)

Op zaterdag 29 september gaan we met de ALA wederom naar PS Aero in Baarlo. PS Aero houdt zich bezig met de restauratie, verkoop en verhuur van vliegtuigen aan particulieren, musea, bedrijven en bijvoorbeeld voor film- of TV opnamen.

PS Aero is geen museum; groepen krijgen een rondleiding van ongeveer 2 uur en een filmvoorstelling.

De rondleiding start om 13:00 uur en de kosten bedragen 10 euro (cash af te rekenen).

Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.

lees verder

Geslaagde excursie naar Lelystad Airport
Algemene Luchtvaart (ALA)

Op een zonnige woensdag 22 augustus verzamelde zich een groep van 25 luchtvaartenthousiasten op het parkeerterrein van de nieuwe terminal op Lelystad Airport. Een deel kwam via de ALA en ook de afdeling Schiphol/Noord-Holland van Onze Luchtmacht leverde een flink aantal deelnemers.

We werden ontvangen door de projectleider van de combinatie Lelystad Airport. Het gebouw is in ruwbouw klaar, maar moet nog afgewerkt worden. Zo moeten de verschillende installaties nog geplaatst worden. 

lees verder

Dagje Lelystad met de ALA
Algemene Luchtvaart (ALA)

Op 20 oktober kunt u met de ALA mee naar Lelystad.

We brengen eerst een bezoek aan de Vroege Vogels en krijgen daar een rondleiding door hun museum. Vervolgens gaan we naar de Catalinahangaar en we sluiten de dag af met de Black Shapes bij Zelfvliegen.

De kosten zijn 12,50 euro. ALA leden krijgen 2,50 korting en betalen 10 euro.

lees verder

Rondleiding nieuwe terminal Lelystad Airport
Algemene Luchtvaart (ALA)

Bezoek met de ALA de nieuwe terminal op vliegveld Lelystad!

Het nieuwbouwproject in Lelystad heeft een bruto vloeroppervlak van circa 12.000 m2. 
Hierbij bestaat 1.200 m2 uit commercie en horeca, 3.000 m2 bagagehallen, 800 m2 stafruimtes en 7.000 m2 publieke ruimte.

Het is de ALA gelukt om hiervoor een rondleiding te krijgen. We zijn 22 augustus om 16.00 welkom voor een bezichtiging van de Terminal in afbouw. Daarna gaan we naar Flantuas voor verdere presentaties door Dura Vermeer en Lelystad Airport.

lees verder

Verslag bezoek Nederlands Transportmuseum
Algemene Luchtvaart (ALA)

Op zaterdag 17 maart trotseerden 13 enthousiastelingen de snijdende kou om een bezoek te brengen aan het nieuwe Nederlands Transportmuseum (NTM) in Nieuw Vennep. We werden welkom geheten door Arno van der Holst.

Het museum is gevestigd in de oude Bols fabriek, waar tot voor een aantal jaren Fokker Services heeft gezeten. In het NTM zitten verschillende organisaties die zich bezig houden met historisch vervoer. Voor de luchtvaart zitten hier onder meer de Vliegtuig Compagnie en de stichting Fokker Erfgoed.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.