Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Algemene Luchtvaart (ALA)

De Algemene Luchtvaart Afdeling (ALA) is de afdeling voor luchtvaartliefhebbers die niet direct actief zijn bij de specifieke luchtsporten, maar die vooral op de hoogte willen blijven van de luchtvaartwereld van vroeger en nu. De ALA kent leden door heel Nederland en daarbuiten.

Leden van de ALA ontvangen elke twee maanden het blad ‘Verenigde Vleugels’, het grootste tijdschrift voor de Nederlandse luchtvaarthistorie, en ontvangen regelmatig e-mails met het laatste nieuws op dat gebied.  Zij kunnen meedoen aan excursies en bijeenkomsten om meer over de luchtvaartwereld te weten te komen en kunnen natuurlijk ook zelf de lucht in om te vliegen. Ook krijgen zij 25 % korting op toegang tot het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome voor een gezin met maximaal 5 personen.

De ALA werkt samen met de Vriendenkring Aviodrome en de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Luchtmacht’ afdeling Schiphol en N-Holland. Leden zijn welkom op elkaars activiteiten. ALA-leden hebben gratis toegang tot de evenementen tenzij anders vermeld, andere KNVvL'ers, leden van de Vriendenkring, en die van de KNVOL,  afdeling Schiphol-N-Holland betalen een toeslag van € 5,-.

Lid worden

Wilt u ook tegen banden van een vliegtuig schoppen en interessante verhalen horen, word dan lid van de ALA. U ontvangt tevens zes keer per jaar het blad 'Verenigde Vleugels’ - het grootste tijdschrift op het gebied van de historische luchtvaart in Nederland -, een maandelijkse Nieuwsbrief en natuurlijk een aanbod van verschillende excursies en lezingen in binnen- en buitenland.

Aanmelden voor de ALA kan online. De contributie kunt u vinden op deze pagina

Programma

Bekijk de activiteiten van ALA op deze pagina.
 

Nieuwsberichten

Bezoek met de ALA de KLM Boeing 787 Dreamliner
Algemene Luchtvaart (ALA)

Woensdag 22 maart, van 10.00 - 11:00 uur, brengt de ALA een bezoek aan de KLM Boeing 787 Dreamliner op Schiphol-Oost. 

Een heel nieuw product, met nieuwe technieken, meer dan 50% gemaakt van composietmaterialen, computer- in plaats van hydraulische bediening, veel meer comfort voor de passagiers door ruimere indeling, grotere ramen en veel betere luchtcirculatie, waardoor je meer uitgerust aankomt. Ook is er WiFi aan boord. De Dreamliner is 40% stiller en gebruikt 20 % minder brandstof. In totaal kunnen 294 passagiers meevliegen.

KLM heeft 23 Dreamliners besteld.

lees verder

Helikoptervluchten boven de Bollenstreek
Algemene Luchtvaart (ALA)

Als luchtvaartenthousiast moet je het een keer gedaan hebben, al is het maar eens in je leven: vliegen met een helikopter. Hoewel, als je dat eenmaal een keer hebt gedaan wil je wéér: het is zo’n bijzondere sensatie. Heel rustig en comfortabel, geen lawaai, prachtig uitzicht, onvergetelijk.

De ALA heeft ook dit jaar weer een bijzonder aanbod: in samenwerking met helivliegen.nl kan je nu een vlucht maken met meer dan 50% korting. Dit is je kans met een helikopter te vliegen! Maar je kunt er natuurlijk ook iemand mee verrassen…. 

lees verder

Help Verenigde Vleugels in de lucht te houden
Algemene Luchtvaart (ALA)

Verenigde Vleugels begint dit januari–haar 19-de jaargang, op naar de 20! Wij maken het blad met enorm veel plezier én toewijding voor u. Elke twee maanden is er voldoende nieuws en zijn er vele (achtergrond)verhalen die we kunnen plaatsen.
Er is eigenlijk alleen maar positief nieuws te melden op 1 facet na; de ledenaantallen van de bij Verenigde Vleugels aangesloten stichtingen en verenigingen lopen langzaam terug en daardoor slinkt de oplage elke uitgave een klein beetje. Ook de advertentie-inkomsten zijn de afgelopen jaren (natuurlijk door de economische crisis) afgenomen. 

lees verder

Breng een bezoek aan Transavia
Algemene Luchtvaart (ALA)

Transavia is een Nederlandse lage kosten luchtvaartmaatschappij en chartermaatschappij, en bestaat nu 50 jaar. De maatschappij maakt onderdeel uit van de Air France-KLM-groep, en gebruikt Schiphol, Rotterdam, München en Eindhoven als thuishavens. Het plan bestaat om in 2018 ook vanuit Lelystad te gaan vliegen.

HV voert daarnaast een aantal lijndiensten en charters uit vanaf Groningen, en vliegt voornamelijk binnen Europa, en Noord Afrika. HV heeft in Frankrijk een zustermaatschappij, Transavia France genaamd. De vloot bestaat uit 44 Boeing 737’s. HV heeft plannen om in 2018 ook vanaf Lelystad te gaan vliegen.

Een maatschappij die volop in beweging is, en waar veel over te vertellen is. Daarom is de ALA HV zeer dankbaar dat het mogelijk is gemaakt een bezoek te brengen op 26 oktober.

lees verder

Bezoek aan PS Aero
Algemene Luchtvaart (ALA)

ALA Op 24 september gaan we met de ALA naar PS Aero in Baarlo. PS Aero houdt zich bezig met de restauratie, verkoop en verhuur van vliegtuigen aan particulieren, musea, bedrijven en bijvoorbeeld voor film- of TV opnamen.

PS AERO is geen museum, het bezoek aan de collectie is altijd moeilijk geweest, maar hierin is nu verandering gekomen. Groepen kunnen, na reservering, de collectie bezoeken gedurende een ruim twee uur durende rondleiding.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.