“Binnenkort viert netwerkclub de VIOD (Vliegen Is Ons Doel) het 35 jarig bestaan, waarvan 30 jaar officieel als stichting. In die tijd kregen tientallen ‘luchtvaartambtenaren’ op een bijzondere manier zicht op elkaar, elkaars werkveld en op de praktijk van hun diverse ‘overleg- c.q. tekentafels’. Dat prettige proces krijgt jaarlijks een vriendelijke vorm tijdens zweefvliegweken in de zomer, plus, meestal functionele, reünie-excursies in de winter.” - zo lezen we op de nieuwe website.

De stichting VIOD (Vliegen Is Ons Doel) mocht zondag 8 maart haar jaarlijkse reünie houden in de huiskamer van de NijAC op Malden.

De reünie had dit keer een feestelijk karakter wegens het 30-jarig bestaan en daarvoor waren vele oud-deelnemers opgetrommeld. Na een ontvangst met koffie en appelgebak en een lunch van de Zweef-Inn volgde een welkomstwoord van VIOD-voorzitter Lex de Mul. Het programma bood vervolgens een presentatie van het VIOD Jubileumboek en de nieuwe VIOD website www.stichtingviod.nl . De website ziet er heel aantrekkelijk uit en zal in de komende tijd met meer content gevuld worden, waaronder enkele unieke videobeelden uit 1989 van het kamp op Schinveld. Het Jubileumboek is via de website in te zien en te downloaden.
Ronald Schnitker kreeg als initiatiefnemer van deze zweefvliegkampen en de stichting een geprinte versie van het boek overhandigd.

Interessante presentatie door Ruud Holswilder

Het slot van de presentaties werd verzorgd door Ruud Holswilder met een zeer interessante lezing over het overheidsbeleid, wetgevingsproces en luchtruimstructuur rond Schiphol en Lelystad. De belangen van de General Aviation en die van de luchtsporten in het bijzonder lijken daarbij genegeerd te worden.

Aansluitend was er een rondleiding door de indrukwekkende nieuwe faciliteiten van de NijAC.

De reünie werd op traditionele wijze afgesloten met drankjes en wat hapjes. Het gesprek, over de gedeelde herinneringen, de plannen voor de toekomst, én de inhoud van de luchtruimpresentatie, was als vanouds levendig.

Komend seizoen hopelijk weer een VIOD kamp...

De VIOD hoopt dat de corona-virus epidemie in augustus ruim voorbij is en het kamp bij de ZC Noordkop van 24 t/m 27 augustus doorgang kan vinden.

Informatie voor geïnteresseerden in het kamp is verkrijgbaar op de website www.stichtingviod.nl en/of bij secretariaatviod@hotmail.com