Door Aukje Engel

Om als eerste, na twee jaar corona stop, de eerste tweedaagse wedstrijd van het seizoen te organiseren was best spannend. Dit was ook duidelijk te merken aan het aantal deelnemers, en dit had niet alleen te maken met het feit dat ons veld bekend staat om “het gat van Teuge”!

Zaterdag: naar Gorkum!

Al zag de voorspelling er voor zaterdag 7 mei aanvankelijk twijfelachtig uit, en waren er buien voorspeld, bleek het, mede dankzij het feit dat we alleen een combiklasse hadden, toch mogelijk om een kleine opdracht (AAT van 1:30 uur 100.10 km / 287.00 km (191.51 km) uit te zetten, met als eerste keerpunt Gorkum.

Twee deelnemers keerden als snel terug met technische problemen, de T12 stond na 50 km buiten, alsmede de IT die helaas na 97 km de motor moest gebruiken. Alle overige deelnemers kwamen rond, met de melding van soms wat lichte regen onderweg.

eerste-dag winnaars van 2022!

Tijdens de gezellige BBQ bij ons clubhuis werden s’ avonds de dagwinnaars van 7 mei gehuldigd.

1. Steven Huiskes XH 210 punten

2. Steffen Landman T10 198 punten

3. Niels van Nieuwland VNE 177 punten

En op zondag: naar Barneveld

de crew, Stefan, Huib, Leon, Jeepee, Robine, Matthijs, Storm, Jeffrey, Hein-Dirk, Aukje, Michelle, Amber, sleepvliegers Bert, Luc en Timo , niet allemaal op de foto maar toch.

De voorspelling voor de zondag 8 mei was blauw, en de wedstrijdleiding besloot wederom een AAT uit te zetten met als keerpunten, Barneveld, Raalte, Lingen (3:00 uur, 152.24 km / 352.25 km (252.14 km)).

De hoogte van de blauwe thermiek bleek, zeker aan het begin van de opdracht, lager dan voorspeld, maar werd beter en het lukte daarom bijna alle deelnemers om rond te komen.

Dat leverde de volgende dagwinnaars op van 8 mei 2022:

1. Niels van Nieuwland VNE 796 punten

2. Jeroen Beeke en Ron van Valkengoed M3 618 punten

3. Steven Huiskes XH 607 punten

En de winnaar van de eerste wedstrijd van 2022....

Omdat de wedstrijdleiding er geheel vanuit was gegaan dat Steven Huiskes de T2D traditiegetrouw zou winnen, hadden zij als grap voor de winnaar van de T2D de kleinste beker klaarstaan. Groot was de verbazing, maar zeker niet minder gegund, toen de winnaar Niels van Nieuwland bleek, met Steven Huiskes op de tweede plaats en ons eigen clublid Steffen Landman op een knappe derde plaats.

PROFICIAT aan de winnaars!

De wedstrijdleiding dankt alle deelnemers voor hun deelname aan de T2D 2022 en nodigt hen van harte uit voor 2023, waar we stiekum hopen op een verdubbeling van het deelnemersveld.

En als je nog zin hebt in een beeldverslag : Karel van der Zande maakte dit: Teuge tweedaagse 2022 _de zaterdag, wat beeld - YouTube . Karel heeft ook een serie instructievideo's in de aanbieding!

Niels van Nieland en zijn vader (ook zweefvlieger) , vluchtvoorbereiding