De Commissie KunstZweefvliegen (CKZ) heeft een website gelanceerd:

De websitenaam is: Commissie Kunst-Zweefvliegen (CKZ) (knvvl.nl)

Op deze website kun je heel veel informatie vinden over het kunstzweefvliegen zoals:
- Nieuws over kunstzweefvliegen
- EASA regelgeving ten aanzien van kunstzweefvliegen
- Opleidingen
- Wedstrijden
- Inschrijven voor cursussen, evenementen en wedstrijden
- Agenda
- Flightsimulatoren
- Prestatiebadges voor het kunstzweefvliegen

en nog veel meer.. zoals een boekbespreking:

database - wat gaat er om in Kunstzweefvliegend Nederland?

Ook heeft de website de mogelijkheid om zweefvliegers die affiniteit hebben of al in meer of mindere mate actief zijn in het kunstzweefvliegen, zich bekend te maken in een database. Hierin kan hij/zij onder meer aangeven welke prestatiebadges hij/zij in bezit heeft of welke bevoegdheid voor instructie in aerobatics. Verder kun je je opgeven voor deelname aan een kunstzweefvliegcursus, spincursus, Upset recovery training, deelname aan een introductiedag aerobatics of aangeven dat je wilt deelnemen aan een eendagswedstrijd in de 'Sportsman' klasse (beginnersniveau die met een ASK-21 eenvoudig kan worden gevlogen)


Wat er leeft...

Met deze database kan de commissie ook een inschatting maken wat er leeft bij de Nederlandse zweefvliegers t.a.v. kunstzweefvliegen. Zo kun je in deze database ook aangeven of je geïnteresseerd bent in het oprichten van een landelijke kunstzweefvliegvereniging en of je bereid bent hieraan mee te werken.

Al met al is deze website een aanrader voor iedere zweefvlieger die zich wat meer wil verdiepen of meer informatie wil over deze mooie sport.