Volgend jaar zomer, in het weekend van 25 & 26 augustus 2018, organiseert het Nationaal Militair Museum (NMM) het Soesterberg Flight Event. In de sfeer van de ‘Roaring Twenties’ herleven bezoekers oude tijden; met vliegtuigen uit de beginjaren van de luchtvaart op Vliegbasis Soesterberg.

Het programma van het Soesterberg Flight Event geeft aandacht aan de ontwikkeling van de luchtvaart vanaf de start ruim een eeuw geleden tot het begin van de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de grasbaan naast het museum stijgen en landen vliegtuigen die horen bij de eerste jaren van de luchtvaart en de ontwikkeling van Vliegbasis Soesterberg.

Van de pioniersjaren van de luchtvaart, de Eerste Wereldoorlog, de Barnstorming Years (luchtacrobatiek), de ontwikkeling van passagiersvervoer tot de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Vliegtuigen van hout en vliegers van staal zijn zowel op de grond als in de lucht boven het NMM te zien. Daarnaast zijn enkele bijzondere vliegtuigen uit het depot van het museum te zien als onderdeel van de static show. Naast het historisch vliegprogramma is er tijdens het evenement van alles te doen voor jong en oud. Zet de data in uw agenda, de ticketverkoop start 1 januari 2018. Houd de website van het museum in de gaten voor informatie en ticketverkoop.

Foto: Tiger Moth van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht. Fotografie: Ben Ullings